A+ A A-

Φυσική Τρέσα: Τοποθέτηση και Περιποίηση

Τοποθέτηση της τρέσας
1. Χωρίζουμε οριζόντια τα μαλλιά στο σημείο που θα τοποθετήσουμε την τρέσα.
2. Κρεπάρουμε έντονα στη ρίζα των μαλλιών (από την εσωτερική πλευρά και από τις άκρες προς τη ρίζα) στα σημεία όπου θα μπει το χτενάκι (clip).
3. Τοποθετούμε τα χτενάκια (clips) της τρέσας (ανοιχτά) πολύ κοντά στη ρίζα και κλείνουμε (κουμπώνουμε) τα χτενάκια (clips).

Καθαρισμός και περιποίηση της τρέσας
1. Κρατάμε την τρέσα από τη ραφή της και ρίχνουμε χλιαρό νερό μέχρι να γίνει μούσκεμα.
2. Χρησιμοποιούμε σαμπουάν για βαμμένα μαλλιά. Αφροποιούμε το σαμπουάν στα χέρια μας και μαλάσουμε από πάνω προς τα κάτω. Δεν τρίβουμε, ούτε κάνουμε μασάζ.
3.Ξεβγάζουμε καλά (πάντα από πάνω προς τα κάτω).
4. Βάζουμε μαλακτική σε όλα τα μαλλιά . Χτενίζουμε με ειδική βούρτσα για τρέσες / extensions , η οποία ξεμπερδεύει τα μαλλιά χωρίς να τα σπάει.
Για καλύτερη περιποίηση χρησιμοποιούμε ειδικό σαμπουάν και ειδικό conditioner για τρέσες.
5. Ξεβγάζουμε καλά.
6. Βάζουμε σιλικόνη στις άκρες των μαλλιών.
7. Αφήνουμε την τρέσα να στεγνώσει μόνη της ή χρησιμοποιούμε πιστολάκι. Χτενίζουμε όπως θέλουμε.

Γενικά για να αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής της τρέσας την ενυδατώνουμε πολύ συχνά. Κάθε φορά που την χτενίζουμε την ψεκάζουμε πρώτα με νερό και conditioner.

Βαφή
Για να βάψετε την τρέσα ακριβώς στο χρώμα των μαλλιών σας, επιλέξετε χρώμα το οποίο να είναι ανοιχτότερο κατά ένα τόνο.
Εάν πρόκειται για τρέσα την οποία θέλουμε να εφαρμόσουμε σε μαλλιά με ανταύγειες διαλέγουμε την τρέσα στο χρώμα της ανταύγειας, ξεχωρίζουμε τις ανταύγειες με αλουμινόχαρτο και σκουραίνουμε την υπόλοιπη τρέσα.
Προσοχή και στις δύο περιπτώσεις , χρησιμοποιούμε οξυζενέ 10 βαθμών με διαρκεί έλεγχο έτσι ώστε να προστατέψουμε την τρέσα. Αν δεν έχουμε οξυζενέ 10 βαθμών, χρησιμοποιούμε μισή ποσότητα οξυζενέ 20 βαθμών και μισή ποσότητα νερού για να κατεβάσουμε τους βαθμούς.

Θάλασσα - Πισίνα
Πριν μπούμε στη θάλασσα ή στην πισίνα μαζεύουμε τα μαλλιά σε μια σφιχτή κοτσίδα έτσι ώστε να μην μπερδευτούν. Καλό θα ήταν σε τακτά χρονικά διαστήματα να ξεβγάζουμε τα μαλλιά για την καλύτερη συντήρηση της τρέσας.