Please update your Flash Player to view content.
Gamos-Portal

Gamos-Portal

Ένας γάμος αποτελεί μια πολύπλοκη διαδικασία, στην οποία οι μελλόνυμφοι θα χρειαστούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες επαγγελματιών από είκοσι ως τριάντα επαγγελματικές κατηγορίες. Ένας άθλος, αν προσθέσουμε σε αυτό ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αυτούς τους επαγγελματίες το ζευγάρι δεν τους έχει χρησιμοποιήσει ποτέ πριν.
Ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι; Ποιοι είναι οι καλύτεροι; Πώς είναι η δουλειά τους; Πού βρίσκονται; Τι προτείνουν;
Αυτές και άλλες ερωτήσεις έρχεται να απαντήσει το www.GamosPortal.gr, με έναν πλήρη οδηγό αγοράς για όλη την Ελλάδα. Η ομάδα του Gamos Portal αγωνίζεται καθημερινά για να  παρουσιάσει τις πιο αξιόπιστες επιχειρήσεις για το γάμο και τη βάπτιση.
Ταυτόχρονα, το Gamos Portal αποτελεί και μια πλατφόρμα ενημέρωσης, εύρεσης πληροφοριών, συμβουλών, προτάσεων, ενώ σε αυτό μπορούν τα ζευγάρια να δημοσιεύουν και το γάμο τους ως κοσμικό γεγονός.

URL Ιστότοπου: http://www.gamosportal.gr

5 Συμβουλές για να αντιμετωπίσετε ψύχραιμα τον πρώτο σας χορό

 

Μετά τον παραδοσιακό χορό του Ησαΐα, ακολουθεί ένας άλλος εξίσου σημαντικός, πιο χαρούμενος, πιο λικνιστός χορός και με το τραγούδι που εσείς έχετε επιλέξει. Είναι ο πρώτος σας χορός σαν παντρεμένοι τώρα πια. Απολαύστε τον, χωρίς να αισθανθείτε άβολα και χωρίς να νιώθετε «έξω από τα νερά σας». Εμείς σας δίνουμε πέντε συμβουλές για να καταπραϋνουμε το ενδεχόμενο άγχος σας!

Συμβουλή 1

Αν δεν αισθάνεστε άνετα να χορέψετε ολόκληρο το κομμάτι, μπορείτε να συνενοηθείτε με τον DJ για να «κόψει» το τραγούδι όπου χρειάζεται, με αποτέλεσμα εσείς να κάνετε μόνο μερικές απλές κινήσεις και φιγούρες που δεν θα σας αγχώσουν παρά πολύ.

Συμβουλή 2

Αν η δεξίωση του γάμου σας γίνει σε υπαίθριο χώρο καλό θα ήταν να υπάρχει μια πίστα όπου θα μπορείτε να χορέψετε, γιατί εκεί θα είναι πιο άνετα. Επειδή όλα τα μάτια θα είναι πάνω σας, να μην χρειαστεί να στριμωχτείτε και να χορέψετε ανάμεσα σε τραπέζια και καρέκλες. Καλό θα ήταν να εξασκηθείτε στο χορό κάνοντάς το σε χώρο ανάλογο με αυτό της δεξίωσης.

Συμβουλή 3

Σημαντικό είναι τα ρούχα που θα φοράτε. Γι’ αυτό σκεφτείτε καλά τι θα φορέσετε. Μπορεί το νυφικό σας να είναι θαυμάσιο και όλοι να έχουν να λένε γι΄αυτό, αν όμως δεν υπάρχει αρκετός χώρος εκεί που θα χορέψετε και το νυφικό σας έχει τεράστια ουρά, θα φαίνεται πολύ άκομψο την ώρα του χορού με αποτέλεσμα να μην μπορείτε ούτε εσείς να κουνηθείτε.

Συμβουλή 4

Κάντε εξάσκηση σαν να είναι η μέρα του γάμου σας. Εξασκηθείτε με τα ρούχα που θα φοράτε εκείνη την ημέρα. Καλό θα ήταν ο γαμπρός να φορέσει καλά ρούχα και παπούτσια και η νύφη ένα φόρεμα αντάξιο εκείνης της βραδιάς. Σημαντικό είναι όσο θα κάνετε εξάσκηση πριν το γάμο, να φοράτε τακούνια για να εξασκηθείτε στις φιγούρες με αυτά, ώστε μην σας φανεί πιο δύσκολο εκείνη την ημέρα. Μην ξεχνάτε άλλωστε, πως το πρώτο τραγούδι γάμου χορεύεται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.

Συμβουλή 5

Το σημαντικότερο όλων για εκείνη την ημέρα, είναι να νιώθετε άνετα και ελεύθερα. Γι’ αυτό το λόγο βρείτε το στυλ που σας ταιριάζει και με το οποίο θα αισθάνεστε άνετα τόσο εσείς όσο και ο γαμπρός. Αν τελευταία στιγμή μετανιώσετε για την επιλογή του τραγουδιού για τον πρώτο χορό, επειδή τελικά δεν σας εκφράζει, αλλάξτε το! Αν κάτι δεν σας «κάθεται» καλά σε μια φιγούρα και δεν νιώθετε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε, αλλάξτε την και αυτή. Το παν εκείνη την ημέρα είναι να νιώθετα όσο το δυνατό πιο άνετοι.

Βρείτε τα πάντα για το γάμο σας στο www.GamosPortal.gr

 

Προσκλητήρια: Διαδώστε τα ευχάριστα Νέα!

Το προσκλητήριο είναι το μέσο για να έχετε κοντά σας τα αγαπημένα σας πρόσωπα στις πιο ιδιαίτερες στιγμές σας και παράλληλα είναι η πρώτη εικόνα που σχηματίζουν οι καλεσμένοι σας για το γάμο σας. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να εντυπωσιαστούν και να τους αρέσει αυτό που θα κρατήσουν στα χέρια τους όταν το λάβουν.

Θα πρέπει λοιπόν, να είναι σχετικό και ταιριαστό με αυτό που θα δούν όταν καταφτάσουν στην εκκλησία. Ενας ανοιξιάτικος γάμος για παράδειγμα που θα κατακλύζεται από ολόφρεσκα χρωματιστά λουλούδια θα μπορούσε να προϊδεαστεί με ένα αντίστοιχο προσκλητήριο.

Μια πρώτη επιλογή που θα χρειαστεί να κάνετε είναι σχετικά με το κείμενο. Αποφασίστε το ύφος που σας αντιπροσωπεύει και ψάξτε την διατύπωση που σας καλύπτει απόλυτα.typestore2

Ανάλογα με το ύφος του κειμένου, ψάχνετε πια και το ανάγολο ύφος προσκλητηρίου. Για παράδειγμα αν καταλήξετε σε ένα χιουμοριστικό κείμενο, τότε η επιλογή σχεδίου θα πρέπει να είναι η ανάλογη.

Η ποιότητα του χαρτιού πρέπει να είναι η κατάλληλη ώστε να αναδείξει τον σχεδιασμό του, την ποιότητα της εκτύπωσης και φυσικά όπως προαναφέραμε, να δώσει στους καλεσμένους σας το ύφος και το στυλ του γάμου σας, που θα ακολουθήσει. Επίσης, το είδος γραμματοσειράς που θα χρησιμοποιηθεί, έρχεται πάντα για να δώσει τον ξεχωριστό τόνο που κάνει και το πιο απλό και κλασσικό προσκλητήριο, ιδιαίτερο και μοναδικό. Οι χρωματιστές γραμματοσειρές μπορούν να δώσουν μια πιο ανάλαφρη και χαρούμενη αίσθηση σε ένα κλασσικό προσκλητήριο, ενώ τα μεταλλικά χρώματα όπως «χρυσοτυπία» – ασημοτυπία» αποδίδουν ένα πιο επίσημο ύφος.

typestore3Ανάλογα με το ύφος του γάμου μπορείτε να επιλέξετε μικρές διακοσμητικές λεπτομέριες για το προσκλητήριο σας. Οι κορδέλες είναι ίσως το πιο κλασσικό και οικονομικό διακοσμητικό. Εάν ο γάμος σας έχει συγκεκριμένο θέμα μπορείτε να κάνετε και την ανάλογη επιλογή, π.χ. δέσιμο με κοχύλια ή αστερίες εάν πρόκειται να γίνει το μυστήριο σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος.

Η παραγγελία των προσκλητηρίων καλό θα ήταν να γίνεται αρκετό διάστημα πρίν το γάμο. Κατά προσέγγιση κλείστε τα προσκλητήρια περίπου δύο με τρείς μήνες πρίν το μυστήριο. Έτσι θα μπορέσετε να τα μοιράσετε εγκαίρως και να αποφύγετε το περιττό άγχος που προσθέτει η πίεση χρόνου.

Το προσκλητήριο δεν είναι απλά ένα τυπωμένο χαρτί. Έχει προσωπικότητα – το προσωπικό στυλ του ζευγαριού.

Η επιλογή του κατάλληλου προσκλητηρίου είναι μια επιλογή με σημαντικό ρόλο στη συνολική εκδήλωση και όχι μια τυπική διαδικασία. Δώστε της την ανάλογη βαρύτητα.

Η Ειρήνη Γιάνναρου είναι η υπεύθυνη του εξειδικευμένου καταστήματος προσκλητηρίων Type Store, στο Ίλιον.

Φωτογράφος Γάμου: η δύσκολη επιλογή

Μια από τις πιο δύσκολες επιλογές κατά την οργάνωση ενός γάμου, είναι η επιλογή του επαγγελματία που θα αναλάβει τη φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Και πώς να μην είναι δύσκολη, όταν πρόκειται για τον άνθρωπο που θα πρέπει να μετατρέψει σε αναμνήσεις τις πιο μοναδικές στιγμές;

Ας μην ξεχνάμε ότι ο γάμος δεν είναι απλά ένα γεγονός που θα συμβεί και θα τελειώσει. Είναι μια κορυφαία στιγμή κατά την οποία δύο άνθρωποι αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους σε μία. Είναι όμως και μια υπέροχη ευκαιρία να μοιραστούν ευτυχισμένες στιγμές με συγγενείς και φίλους, να γιορτάσουν μαζί τους, να γλεντήσουν και να δημιουργήσουν αναμνήσεις Photo-Optic-1για μια ζωή.

Πώς όμως θα κρατήσουν ζωντανές αυτές τις αναμνήσεις; Πώς θα αφηγηθούν στα παιδιά τους τη μέρα που ο μπαμπάς και η μαμά έγιναν αντρόγυνο; Πώς θα ανακαλέσουν μικρές και μεγάλες στιγμές, πρόσωπα, χαμόγελα, ευχές; Την απάντηση σε αυτά έχει ο επαγγελματίας φωτογράφος γάμου.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει την επιλογή δύσκολη; Οι βασικοί παράγοντες είναι 3:

•    Η έλλειψη γνώσης και εκπαίδευσης. Όπως είναι λογικό, ένα ζευγάρι που αποφασίζει να παντρευτεί, δεν μπορεί να γνωρίζει τα μυστικά της φωτογραφίας, εκτός αν έχει ασχοληθεί από χόμπι ή λόγω επαγγέλματος. Έτσι, σε κάποιον που  ξεκινάει από το μηδέν, είναι πιθανό όλες οι φωτογραφίες να φαίνονται παρόμοιες. Χρειάζεται χρόνος και εξοικείωση για να συνηθίσετε τις διαφορές που ξεχωρίζουν μια επαγγελματική ή μια καλλιτεχνική δουλειά, από μια απλή διεκπεραίωση. Για το λόγο αυτό, είναι χρήσιμο να αρχίσετε να ψάχνετε το φωτογράφο σας, κυρίως μέσα από το Internet, αρκετό καιρό πριν από το γάμο.
•    Η υπερπροσφορά. Καθώς το να γίνει κάποιος φωτογράφος γάμου, δεν απαιτεί κάποια πιστοποίηση, είναι σχετικά εύκολο να ασχοληθεί κάποιος με αυτό. Έτσι, στην αγορά υπάρχουν επαγγελματίες με πραγματική γνώση, βραβεία και περγαμηνές, αλλά και ερασιτέχνες που βλέπουν τη φωτογραφία γάμου σαν μια πηγή έξτρα εισοδήματος (και φυσικά αρκετές ενδιάμεσες διαβαθμίσεις). Πολλές είναι οι περιπτώσεις ζευγαριών που επέλεξαν έναν «φτηνό» φωτογράφο, απορρίπτοντας έναν επαγγελματία, για να διαπιστώσουν τελικά ότι πλήρωσαν πολύ ακριβά. Θυμηθείτε εδώ ότι άλλο ο φθηνός και άλλο ο οικονομικός γάμος.
•    Ο «θόρυβος» στην πληροφόρηση. Αν και η πρόθεση είναι πάντα καλή, κάθε συγγενής, φίλος ή γνωστός έχει την τάση να συστήνει αυτούς που ξέρει, με σκοπό πάντα να βοηθήσει. Πολλές φορές όμως, οι συστάσεις είναι αντικρουόμενες, ενώ και τα κριτήρια καθενός, αλλά και οι γνώμες, διαφορετικά. Άλλος πιστεύει ότι ο φωτογράφος είναι απλά κάποιος που κάνει κλικ σε μια μηχανή, άλλος ότι όλοι οι φωτογράφοι είναι ίδιοι και το μόνο που διαφέρουν είναι η τιμή κ.ο.κ. Μην χαθείτε σε αυτό το θόρυβο. Αποφασίστε μόνοι σας για τα δικά σας κριτήρια και δώστε μόνο όση βαρύτητα χρειάζεται στις γνώμες τρίτων.

Πώς λοιπόν μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο επαγγελματία, αποφεύγοντας λάθη που κοστίζουν;

Panos-Rekouniotis-3Καταρχάς, αποφασίστε τι αγοράζετε. Αν το ζητούμενο για σας δεν είναι απλά το πόσες φωτογραφίες θα πάρετε, πόσα DVD  ή album, αλλά κυρίως  τι θα φαίνεται σε αυτά, κάντε μια πρώτη επιλογή βλέποντας δουλειές και προτάσεις. Μπορείτε να βρείτε φωτογράφους γάμων στην περιοχή σας, εδώ.

Μιλήστε με τους φωτογράφους που επιλέξατε και ζητήστε τους να σας περιγράψουν τη δουλειά τους, να σας εξηγήσουν τι προτείνουν και γιατί, καθώς και το στυλ που επιλέγουν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και όλης της επικοινωνίας, ελέγξτε τη χημεία μεταξύ σας. Ο φωτογράφος είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να αποτυπώσει στο φακό του τον καλύτερο εαυτό σας. Θα πρέπει να νιώθετε άνετα και ευχάριστα που τον έχετε επιλέξει.

Αντιμετωπίστε τον σαν έναν συνεργάτη που θέλει την επιτυχία του γάμου σας, σχεδόν όσο κι εσείς. Για σας είναι σημαντικές οι αναμνήσεις, όπως είπαμε, ενώ για έναν επαγγελματία είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες και οι συστάσεις που τον ακολουθούν.

Αποφασίστε με γνώμονα την αξία και όχι σκέτη την τιμή. Σκεφτείτε όπως και στη δική σας δουλειά. Δεν αποδίδετε καλύτερα όταν αισθάνεστε ότι αμείβεστε σωστά; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διαπραγματευτείτε την τιμή. Το αντίθετο! Συζητήστε με τους επαγγελματίες τη χρυσή τομή ανάμεσα στις δικές σας δυνατότητες και στις δικές τους, έτσι ώστε να νιώσετε και οι δύο κερδισμένοι.

Η ομάδα του www.GamosPortal.gr ετοίμασε ένα πλήρες αφιέρωμα στη φωτογραφία γάμου, με κορυφαίους επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

 

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΑΜΟΥ

Είμαστε στην εποχή που όλοι μετράνε τα χρήματά τους. Ακόμα και για το γάμο, για τον οποίο παλιότερα πολλοί συνήθιζαν να ξοδεύουν περισσότερα από τις δυνατότητές τους, σήμερα βλέπουμε ότι έχει μπει φρένο στη σπατάλη και όλοι προσπαθούν να εξορθολογίσουν τις δαπάνες τους.

Ωστόσο, ένας γάμος είναι πολύ περισσότερα από χρήματα που ξοδεύονται. Είναι χαρά, είναι γιορτή, είναι μια ευκαιρία να μοιραστείς με φίλους και συγγενείς την επίσημη συνένωση δύο ανθρώπων που αποφασίζουν να περάσουν μαζί τη ζωή τους. Είναι ένα από τα κορυφαία κοινωνικά γεγονότα.

Πώς μπορούμε λοιπόν να συνδυάσουμε και τα δύο; Και οικονομία και επιτυχία της εκδήλωσης; Δεν υπάρχει κάποιο μαγικό μυστικό, παρά μόνο δύο λέξεις: οικονομικός προγραμματισμός ή αλλιώς, προϋπολογισμός γάμου.

Πολλοί πιστεύουν ότι τα έξοδα ενός γάμου περιορίζονται στο νυφικό, το κοστούμι, τη δεξίωση, ίσως και τις άδειες. Στο Gamos Portal αποφασίσαμε να κάνουμε λίγο πιο μεθοδική δουλειά και ετοιμάσαμε έναν ηλεκτρονικό προϋπολογισμό γάμου, σε μορφή excel, ο οποίος περιλαμβάνει 10 κατηγορίες εξόδων: ενδυμασία, δεξίωση, φωτογράφιση, βιντεοσκόπηση, στολισμό, ομορφιά, προσκλητήρια, παρανυφάκια, exclusivities και τελετή.

Σε κάθε κατηγορία εξόδων αντιστοιχούν 4 στήλες: η περιγραφή, τα εκτιμώμενα έξοδα (αυτά που υπολογίζετε ότι θα κάνετε), τα πραγματικά (αυτά που κάνατε στο τέλος) και την απόκλιση από τον προϋπολογισμό. Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το αρχείο από εδώ.

Σε αυτό τον τομέα επίσης, μια νέα online υπηρεσία, το wedjinni έρχεται να προσφέρει έναν πλήρη έλεγχο του προϋπολογισμού σας, online από τον υπολογιστή και το κινητό σας, με ένα πολύ εύχρηστο τρόπο. Γνωρίστε το wedjinni εδώ. 

Με έναν προϋπολογισμό που θα λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές οικονομικές σας δυνατότητες, είναι σίγουρο ότι δεν θα στερηθείτε τίποτα, αλλά και ότι θα έχετε την δυνατότητα να κάνετε τις ποιοτικότερες και πιο εύστοχες επιλογές σε κάθε τομέα.

Νυφικά 2013 - Αφιέρωμα του Gamos Portal

Αν υπάρχει ένα κομμάτι στη διαδικασία του γάμου που θεωρείται το πιο κεντρικό και το πιο σημαντικό, αυτό είναι το νυφικό. Από κοριτσάκι σχεδόν, κάθε γυναίκα ονειρεύεται τη στιγμή που θα φορέσει το νυφικό των ονείρων της, αυτό που την κάνει να μοιάζει με πριγκήπισσα, που θα αναδείξει την ομορφιά, αλλά και την ευττυχία της.
Ανάλογα με την εποχή, τον πολιτισμό, τις συνήθειες, αλλά και τις τάσεις της μόδας, τα νυφικά αλλάζουν: μίνι, μάξι, γοργονέ, φουκωτά, με μπούστο καρδιά ή εξώπλατα, με πέπλο ή χωρίς, με ουρά ή χωρίς και ο κατάλογος μοιάζει μακρύς και ατελείωτος. Είναι όμως μόνο αυτά τα κριτήρια; Τι γίνεται με την ποιότητα; Την αντοχή; Ας μην ξεχνάμε ότι ένα νυφικό θα πρέπει να διατηρήσει τη φόρμα και τη λάμψη του σε ιδιαίτερες συνθήκες. Από το κατάστημα στο σπίτι, στην ετοιμασία της νύφης, στη γεμάτη κόσμο εκκλησία και από εκεί στη δεξίωση, στο γαμήλιο πάρτυ, στο χορό. Απαιτήσεις στις οποίες σχεδόν κανένα άλλο ρούχο δεν καλείται να ανταποκριθεί, αν στα παραπάνω προσθέσουμε ότι η νύφη είναι η πρωταγωνίστρια, άρα όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω της.
Έχοντας όλα αυτά κατά νου, στο Gamos Portal ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα νυφικά του 2013. Μιλήσαμε με 27 κορυφαίες επιχειρήσεις, από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη και από την Καστοριά ως τη Λάρισα. Συγκεντρώσαμε πάνω από 160 προτάσεις νυφικών, καθώς και συμβουλές, μικρά "μυστικά" και χρήσιμες πληροφορίες.
Όλα αυτά σας τα παρουσιάζουμε στο μεγάλο αφιέρωμα του www.GamosPortal.gr στα νυφικά 2013, το οποίο μπορείτε να δείτε στο Gamos Portal Blog, εδώ.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Please update your Flash Player to view content.

Βέρες & Δαχτυλίδια ΓΑΜΟΥ

Μονόπετρα - Βέρες - Στέφανα

Βέρες Γάμου - Υπόσχεση Ζωής

Αναζήτηση Γάμος

  • Βέρες-Στέφανα (1)
  • Γαμπρός
  • Δεξίωση (9)
  • Νυφικά (3)
  • Οργάνωση (11)
  • Στολισμός (1)
  • Ταξίδια (1)
  • Φωτογραφίες (3)
  • Χτενίσματα (2)
  Close 

Διαφήμιση

Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού