Please update your Flash Player to view content.

Τα 5 προβλήματα που προκαλούνται από την έλλειψη άσκησης και την κακή διατροφή

Παραπανίσια κιλά και παχυσαρκία

Τα πιο συνήθη προβλήματα σε ανθρώπους αυτών των ηλικιών είναι τα παραπανίσια κιλά και η παχυσαρκία. Αυτά προκαλούνται από την έλλειψη άσκησης, τον καθιστικό τρόπο ζωής και την κακή διατροφή, που οδηγούν σε άλλα προβλήματα που είναι αλληλένδετα μεταξύ τους.

Αυτό που γίνεται συνήθως, το σώμα "χαλάει" και δείχνει άσχημο, δεν χωράμε στα ρούχα μας και αναγκαζόμαστε να έχουμε 2 και 3 γκαρνταρόμπες σε διαφορετικά νούμερα, ανάλογα με τα κιλά μας. Νιώθουμε άβολα με την εικόνα του σώματος μας και αυτό φαίνεται σε κάθε μας κίνηση.

Πτώση των επιπέδων ενέργειας μέσα στην μέρα.

Η κακή διάθεση στην καθημερινότητα, μας εμποδίζει να είμαστε παραγωγικοί και να ανταποκρινόμαστε στις προκλήσεις της ημέρας. Όταν η αντοχή μας είναι σε χαμηλά επίπεδα, τα καθημερινά μας καθήκοντα γίνονται ένας δύσκολος αγώνας και μας φαίνονται όλα βουνό, ειδικά όταν είμαστε πολυάσχολοι.

Κακή συνήθεια που δεν ξεπερνιέται εύκολα

Κακή συνήθεια μπορεί να είναι οποιαδήποτε διατροφική συνήθεια η οποία είναι επιβλαβής για τον οργανισμό μας και γίνεται σε υπερβολική κατανάλωση. Και όσο περνάει ο καιρός, τόσο πιο δύσκολο είναι να πάρουμε την απόφαση να ξεκινήσουμε ένα σωστό συνδυασμό γυμναστικής και διατροφής. Τόσο πιο δύσκολο γίνεται να μπορέσουμε να υιοθετήσουμε ένα υγιές σύστημα διαβίωσης, να ξεπεράσουμε τις κακές συνήθειες που έχουν ριζώσει μέσα μας και να ξεκινήσουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Βολευόμαστε στον καναπέ τρώγοντας junk (χρειάζεται που και που) αφήνοντας τον εαυτό μας στην μοίρα του.

Έλλειψη αυτοπεποίθησης λόγω άσχημης εικόνας του σώματος-δυσκολία στις κοινωνικές σχέσεις

Και βέβαια, σε κανένα δεν αρέσει να νιώθει άσχημα για το σώμα του και τον εαυτό του γενικά. Όλοι θέλουμε να είμαστε αρεστοί και να έχουμε επιτυχημένες κοινωνικές σχέσεις. Σίγουρα αυτό απαιτεί και σωστό χαρακτήρα, αλλά και αυτοπεποίθηση από μέρους μας. Και είναι πολύ ευκολότερο να έχουμε την κατάλληλη διάθεση και άνεση στο κοινωνικό σύνολο όταν διαθέτουμε μια καλή υγεία, ένα όμορφο σώμα και μια ανεβασμένη ψυχολογική κατάσταση.

Οσφυαλγία και άλλες μυαλγίες και πόνοι αρθρώσεων λόγω έλλειψης σωστής άσκησης (σε αρχικό στάδιο)

Το τελευταίο σύμπτωμα είναι οι πόνοι σε μυς και αρθρώσεις, είτε είναι σε αρχικά στάδια, είτε έχουν προχωρήσει και έχουν γίνει χρόνια, δηλαδή, γερνάμε πριν την ώρα μας! Η γυμναστική είναι η τροφή, η θρέψη του σώματος αλλά και του μυαλού, ένα από τα λίγα πράγματα που μας διατηρούν νέους και υγιείς.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Θέλω:: Αδυνάτισμα
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Σπύρος Λαμπρόπουλος

Ιδρυτής και manager της ομάδας Reshape.
Kαθηγητής Φυσικής Αγωγής, personal trainer, πρωταθλητής κολύμβησης.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και ασχολήθηκε από πολύ μικρή ηλικία με τον πρωταθλητισμό (κολύμβηση) όπου κατέλαβε πρώτες, δεύτερες και τρίτες θέσεις σε πανελλήνια πρωταθλήματα.
Φοίτησε στα Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών όπου και αποφοίτησε το 1996. Ασχολήθηκε με τα ομαδικά μαθήματα διαφόρων ειδών σε γυμναστήρια και το personal και group training σε γυμναστήρια, σπίτια, κολυμβητήρια και εξωτερικούς χώρους. Επίσης με τις πολεμικές τέχνες, (kick boxing, grappling, MMA) και διάφορα είδη χορού (latin, μοντέρνο και κλασσικό), όπως και πολλά αθλήματα σε ερασιτεχνικό επίπεδο.
Έχει βοηθήσει ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων να επιτύχουν τους στόχους τους όσον αφορά σε χάσιμο βάρους, αποκατάσταση μυοσκελετικών τραυματισμών, προετοιμασία για εξετάσεις στρατιωτικών σχολών, προετοιμασία για αγώνες διαφορετικών αθλημάτων και βελτίωση υγείας και φυσικής κατάστασης.
Εξειδικεύεται στο mixed personal και group training για χάσιμο βάρους και καλυτέρευση της φυσικής κατάστασης, όπως επίσης και στην βελτίωση του οπτικού αποτελέσματος του σώματος.

email icon1 info@re-shape.gr

Ιστότοπος: www.re-shape.gr/ & health-and-fitness.gr/
επιστροφή στην κορυφή
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Αναζήτηση άρθρων Fitness

  • Αδυνάτισμα (17)
  • Αυτοάμυνα (3)
  • Γράμμωση (8)
  • Επίπεδη κοιλιά (7)
  • Λεπτοί μηροί (3)
  • Μέση δαχτυλίδι (3)
  • Σύσφιξη στήθους (3)
  • Σύσφιξη σώματος (10)
  Close 

Ρωτήστε το Γυμναστή

Στείλτε μας την ερώτησή σας και σύντομα ένας Γυμναστής θα επικοινωνήσει μαζί σας.


Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού