Please update your Flash Player to view content.

Τα 10 βήματα για τις προσκλήσεις γάμου

προσκλητήρια γάμου

Για να γράψετε το κείμενο των προσκλητηρίων του γάμου σας πρέπει να ξέρετε ποια είναι τα 10 πράγματα που θα πρέπει οπωσδήποτε να γραφτούν στο προσκλητήριο, ανεξαρτήτου σχεδίου.

Τα ονόματα.

Γράφουμε οπωσδήποτε, ξεκάθαρα, τα ονόματα του γαμπρού και της νύφης, ενώ τα ονόματα των κουμπάρων και των γονέων σας είναι στην δική σας ευγενική ευχέρεια για να τα γράψετε ή όχι.

Ώρα – Ημέρα – Τοποθεσία. 

Πρέπει να δώσουμε ξεκάθαρες πληροφορίες για την ώρα, την ημέρα και τον τόπο που θα τελεστεί το Μυστήριο, με τις πλήρης ονομασίες τους και όχι συντομεύσεις λέξεων. Όποιον τρόπο κι αν διαλέξετε για το είδος της γραφής, δηλαδή ή τον πιο σοβαρό και παραδοσιακό τρόπο, με το καθ’αυτό κείμενο χωρίς πολλές παραπάνω πληροφορίες ή με ένα χαριτωμένο λογοπαίγνιο ή ποιηματάκι, δεν πρέπει να χαθούν μέσα στην γραφή οι παραπάνω πληροφορίες.

Χάρτης.

Σκεφτείτε από πόσο μακριά έρχονται οι καλεσμένοι σας, από ποιες κατευθύνσεις και πόσο απομακρυσμένη ή όχι είναι η τοποθεσία της Εκκλησίας και του χώρου δεξίωσης και προβλέψτε εάν χρειάζεστε έναν χάρτη. Εάν είναι απαραίτητος, εκτυπώστε στο ίδιο χαρτί με το προσκλητήριο, μια μικρότερης διάστασης κάρτα για να μπει στον ίδιο, φάκελο μαζί. Επίσης θα πρέπει οι οδηγίες να μην είναι μονάχα σχεδιάγραμμα ή γραμμικό σχέδιο, αλλά διευκολύνετε τους καλεσμένους σας και δώστε κατευθύνσεις γραπτά με ένα μικρό κειμενάκι στο πλάι (ψάξτε στο internet ή απο τον Δεξιακό χώρο για τέτοιου είδους πληροφορίες). Μπορείτε να κάνετε προσεκτικά και εσείς την διαδρομή τουλάχιστον μια φορά πριν τον τυπώσετε, ώστε να είστε σίγουροι ότι οι οδηγίες είναι ακριβείς.

Καλεσμένοι.

Αποφασίστε από πριν, εάν οι προσκεκλημένοι σας θα είναι όλοι ή όχι, καλεσμένοι στην δεξίωση. Εάν είναι, μπορείτε να το τυπώσετε διακριτικά και όμορφα πάνω στο προσκλητήριο γάμου. Συνηθίζεται να τυπώνετε στο κάτω μέρος συνήθως, το κάλεσμα της Δεξίωσης. Εάν δεν είναι, θα πρέπει να προβλέψτε έχτρα καρτελάκι για να καλέσετε αυτούς που θα θέλετε σε μεμονωμένους φακέλους. (να είστε πολύ προσεκτικοί όταν τους φτιάχνετε τους φακέλους για να μην έρθετε προ τετελεσμένων γεγονότων!)

Η λίστα γάμου.

Μαζί με το κείμενο πάνω στο προσκλητήριο θα πρέπει να τυπωθεί, εάν έχετε διαλέξει, και μια φράση διακριτικά με την λίστα γάμου σας. Προσέξτε μην το γράψετε σε άλλο καρτελάκι, είτε του χάρτη, είτε της δεξίωσης, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι όλοι θα το δουν. (Οι συνήθεις επιλογές είναι είτε καταστήματα - πολυκαταστήματα, είτε μαγαζιά ηλεκτρονικών είτε πιο τελευταίο και λίγο νεόφερτη συνήθεια, οι τραπεζικοί λογαριασμοί, σε αυτή την επιλογή να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί ακόμα πολλές οικογένειες δεν έχουν εξοικειωθεί πλήρως!)

Οριοθετήστε το στυλ αν είναι αναγκαίο.

Εάν έχετε προαποφασίσει ότι θα δώσετε ενα συγκεκριμμενο ύφος στην δεξίωση του γάμου σας, όπως επίσημο ένδυμα ή η δεξίωση να γίνει πάνω στην θάλασσα, πρέπει διακριτικά να ενημερώσετε τους καλεσμένους σας γι'αυτό.

Deadline.

Είναι πολύ σημαντικό να ορίσετε ενα deadline απαντήσεων. Πρέπει και εσείς οι ίδιοι να γνωρίζεται μέχρι πότε θα απαντήσετε στον χώρο δεξίωσης για τον αριθμό των καλεσμένων που θα έχετε. Μην ξεχάστε να τους ορίσετε ένα χρονοδιάγραμμα με αρκετό χρόνο ελεύθερο και για εσάς ώστε να μπορέσετε να συγκεντρώσετε όλες τις απαραίτητες απαντήσεις. (καλό θα ήταν να έχετε ήδη φτιάξει μια λίστα με τα ονόματα και όταν παρέλθει η ημερομηνία απαντήσεων, να πάρετε εσείς ή κάποιος που θα έχετε βάλει υπεύθυνο, για να μάθει ποιοι και πόσοι θα έρθουν από κάθε οικογένεια.)

Τα μικρά παιδιά.

Το να συμπεριλάβετε τα παιδιά στην λίστα καλεσμένων σας είναι ένα θέμα πολύ προσωπικό για το κάθε ζευγάρι. Υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν η δεξίωση του γάμου τους να είναι ένα γεγονός πολύ επίσημο, χωρίς την παρουσία των μικρών παιδιών στα πόδια τους. Αν θέλετε κάτι τέτοιο τονίστε ότι η πρόσκληση απευθύνεται μόνο στους γονείς (π.χ.ο ευγενικότερος τρόπος είναι να παραλείψετε την λέξη Οικογένεια Παπαδοπουλου, και να γράψετε ζεύγος κου. και κας.)

Τελικό προσχέδιο.

Δείτε οπωσδήποτε ένα δείγμα πριν την εκτύπωση! Μην εμπιστεύεστε ποτέ κανέναν τρίτο, καθώς ένα μικρό ορθογραφικό λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο και να χρειαστείτε διορθώσεις μετά και επανεκτυπώσεις.

Δημιουργία ενιαίου θέματος στον γάμο σας.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα concept το οποίο θα ξεκινάει από το προσκλητήριο με ένα χαρακτηριστικό σχέδιο ή σκιτσάκι και να φτιάξετε εφαρμογές για πολλά άλλα πράγματα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα ευχαριστήρια, σουβέρ ή σουπλά για τα ποτά σας ή την διακόσμηση των τραπεζιών σας, δέσιμο για την πετσέτα, εκτυπωμένη πετσέτα με τα αρχικά σας, πρόγραμμα ή εκτυπωμένο μενού για να μπει πάνω στο πιάτο του κάθε καλεσμένου σας ακόμα και placecards, εάν θέλετε να έχετε συγκεκριμένες θέσεις για τον κάθε έναν καλεσμένο σας, αλλά και πολλές, πολλές άλλες ιδέες.

 

 

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Άρθρα για:: Οργάνωση
Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 07 Μάρτιος 2013 08:49
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Sensyle - Υπηρεσίες Οργάνωσης Γάμου

Η SenSyle είναι από τα πρώτα γραφεία στον χώρο της οργάνωσης εκδηλώσεων στην Ελλάδα. Το κύριο αντικείμενό μας είναι η ολοκληρωμένη διοργάνωση γάμων & βαπτίσεων. Αναλαμβάνουμε από την αρχή την έρευνα του χώρου Δεξίωσης και της Εκκλησίας, έως την σύνθεση των λεπτομερειών για την διακόσμηση, τα favors, τις μπομπονιέρες, τα προσκλητήρια, τον ανθοστολισμό, και όλα τα μικρά στοιχεία που φέρνουν συνοχή σε μια εκδήλωση. Σε κάθε project, βάζουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας και σας προσφέρουμε το καλύτερο πακέτο σε πλήρη ισορροπία αξίας, ποιότητας και αισθητικής.

Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος σχεδιασμός μιας εκδήλωσης ξεκινάει με οργανωμένο πλάνο!

Δείτε το πλήρη προφίλ της εταιρείας

email icon1  info@sensyle.com 

Ιστότοπος: sensyle.com/
επιστροφή στην κορυφή
Please update your Flash Player to view content.

Βέρες & Δαχτυλίδια ΓΑΜΟΥ

Μονόπετρα - Βέρες - Στέφανα

Βέρες Γάμου - Υπόσχεση Ζωής

Αναζήτηση Γάμος

  • Βέρες-Στέφανα (1)
  • Γαμπρός
  • Δεξίωση (9)
  • Νυφικά (3)
  • Οργάνωση (11)
  • Στολισμός (1)
  • Ταξίδια (1)
  • Φωτογραφίες (3)
  • Χτενίσματα (2)
  Close 

Διαφήμιση

Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού