Please update your Flash Player to view content.

Φωτογράφος Γάμου: η δύσκολη επιλογή

Μια από τις πιο δύσκολες επιλογές κατά την οργάνωση ενός γάμου, είναι η επιλογή του επαγγελματία που θα αναλάβει τη φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Και πώς να μην είναι δύσκολη, όταν πρόκειται για τον άνθρωπο που θα πρέπει να μετατρέψει σε αναμνήσεις τις πιο μοναδικές στιγμές;

Ας μην ξεχνάμε ότι ο γάμος δεν είναι απλά ένα γεγονός που θα συμβεί και θα τελειώσει. Είναι μια κορυφαία στιγμή κατά την οποία δύο άνθρωποι αποφασίζουν να ενώσουν τις ζωές τους σε μία. Είναι όμως και μια υπέροχη ευκαιρία να μοιραστούν ευτυχισμένες στιγμές με συγγενείς και φίλους, να γιορτάσουν μαζί τους, να γλεντήσουν και να δημιουργήσουν αναμνήσεις Photo-Optic-1για μια ζωή.

Πώς όμως θα κρατήσουν ζωντανές αυτές τις αναμνήσεις; Πώς θα αφηγηθούν στα παιδιά τους τη μέρα που ο μπαμπάς και η μαμά έγιναν αντρόγυνο; Πώς θα ανακαλέσουν μικρές και μεγάλες στιγμές, πρόσωπα, χαμόγελα, ευχές; Την απάντηση σε αυτά έχει ο επαγγελματίας φωτογράφος γάμου.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει την επιλογή δύσκολη; Οι βασικοί παράγοντες είναι 3:

•    Η έλλειψη γνώσης και εκπαίδευσης. Όπως είναι λογικό, ένα ζευγάρι που αποφασίζει να παντρευτεί, δεν μπορεί να γνωρίζει τα μυστικά της φωτογραφίας, εκτός αν έχει ασχοληθεί από χόμπι ή λόγω επαγγέλματος. Έτσι, σε κάποιον που  ξεκινάει από το μηδέν, είναι πιθανό όλες οι φωτογραφίες να φαίνονται παρόμοιες. Χρειάζεται χρόνος και εξοικείωση για να συνηθίσετε τις διαφορές που ξεχωρίζουν μια επαγγελματική ή μια καλλιτεχνική δουλειά, από μια απλή διεκπεραίωση. Για το λόγο αυτό, είναι χρήσιμο να αρχίσετε να ψάχνετε το φωτογράφο σας, κυρίως μέσα από το Internet, αρκετό καιρό πριν από το γάμο.
•    Η υπερπροσφορά. Καθώς το να γίνει κάποιος φωτογράφος γάμου, δεν απαιτεί κάποια πιστοποίηση, είναι σχετικά εύκολο να ασχοληθεί κάποιος με αυτό. Έτσι, στην αγορά υπάρχουν επαγγελματίες με πραγματική γνώση, βραβεία και περγαμηνές, αλλά και ερασιτέχνες που βλέπουν τη φωτογραφία γάμου σαν μια πηγή έξτρα εισοδήματος (και φυσικά αρκετές ενδιάμεσες διαβαθμίσεις). Πολλές είναι οι περιπτώσεις ζευγαριών που επέλεξαν έναν «φτηνό» φωτογράφο, απορρίπτοντας έναν επαγγελματία, για να διαπιστώσουν τελικά ότι πλήρωσαν πολύ ακριβά. Θυμηθείτε εδώ ότι άλλο ο φθηνός και άλλο ο οικονομικός γάμος.
•    Ο «θόρυβος» στην πληροφόρηση. Αν και η πρόθεση είναι πάντα καλή, κάθε συγγενής, φίλος ή γνωστός έχει την τάση να συστήνει αυτούς που ξέρει, με σκοπό πάντα να βοηθήσει. Πολλές φορές όμως, οι συστάσεις είναι αντικρουόμενες, ενώ και τα κριτήρια καθενός, αλλά και οι γνώμες, διαφορετικά. Άλλος πιστεύει ότι ο φωτογράφος είναι απλά κάποιος που κάνει κλικ σε μια μηχανή, άλλος ότι όλοι οι φωτογράφοι είναι ίδιοι και το μόνο που διαφέρουν είναι η τιμή κ.ο.κ. Μην χαθείτε σε αυτό το θόρυβο. Αποφασίστε μόνοι σας για τα δικά σας κριτήρια και δώστε μόνο όση βαρύτητα χρειάζεται στις γνώμες τρίτων.

Πώς λοιπόν μπορείτε να επιλέξετε τον κατάλληλο επαγγελματία, αποφεύγοντας λάθη που κοστίζουν;

Panos-Rekouniotis-3Καταρχάς, αποφασίστε τι αγοράζετε. Αν το ζητούμενο για σας δεν είναι απλά το πόσες φωτογραφίες θα πάρετε, πόσα DVD  ή album, αλλά κυρίως  τι θα φαίνεται σε αυτά, κάντε μια πρώτη επιλογή βλέποντας δουλειές και προτάσεις. Μπορείτε να βρείτε φωτογράφους γάμων στην περιοχή σας, εδώ.

Μιλήστε με τους φωτογράφους που επιλέξατε και ζητήστε τους να σας περιγράψουν τη δουλειά τους, να σας εξηγήσουν τι προτείνουν και γιατί, καθώς και το στυλ που επιλέγουν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης και όλης της επικοινωνίας, ελέγξτε τη χημεία μεταξύ σας. Ο φωτογράφος είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να αποτυπώσει στο φακό του τον καλύτερο εαυτό σας. Θα πρέπει να νιώθετε άνετα και ευχάριστα που τον έχετε επιλέξει.

Αντιμετωπίστε τον σαν έναν συνεργάτη που θέλει την επιτυχία του γάμου σας, σχεδόν όσο κι εσείς. Για σας είναι σημαντικές οι αναμνήσεις, όπως είπαμε, ενώ για έναν επαγγελματία είναι οι ευχαριστημένοι πελάτες και οι συστάσεις που τον ακολουθούν.

Αποφασίστε με γνώμονα την αξία και όχι σκέτη την τιμή. Σκεφτείτε όπως και στη δική σας δουλειά. Δεν αποδίδετε καλύτερα όταν αισθάνεστε ότι αμείβεστε σωστά; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να διαπραγματευτείτε την τιμή. Το αντίθετο! Συζητήστε με τους επαγγελματίες τη χρυσή τομή ανάμεσα στις δικές σας δυνατότητες και στις δικές τους, έτσι ώστε να νιώσετε και οι δύο κερδισμένοι.

Η ομάδα του www.GamosPortal.gr ετοίμασε ένα πλήρες αφιέρωμα στη φωτογραφία γάμου, με κορυφαίους επαγγελματίες από όλη την Ελλάδα, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Άρθρα για:: Φωτογραφίες
Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 03 Απρίλιος 2014 12:19
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Gamos-Portal

Ένας γάμος αποτελεί μια πολύπλοκη διαδικασία, στην οποία οι μελλόνυμφοι θα χρειαστούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες επαγγελματιών από είκοσι ως τριάντα επαγγελματικές κατηγορίες. Ένας άθλος, αν προσθέσουμε σε αυτό ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, αυτούς τους επαγγελματίες το ζευγάρι δεν τους έχει χρησιμοποιήσει ποτέ πριν.
Ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι; Ποιοι είναι οι καλύτεροι; Πώς είναι η δουλειά τους; Πού βρίσκονται; Τι προτείνουν;
Αυτές και άλλες ερωτήσεις έρχεται να απαντήσει το www.GamosPortal.gr, με έναν πλήρη οδηγό αγοράς για όλη την Ελλάδα. Η ομάδα του Gamos Portal αγωνίζεται καθημερινά για να  παρουσιάσει τις πιο αξιόπιστες επιχειρήσεις για το γάμο και τη βάπτιση.
Ταυτόχρονα, το Gamos Portal αποτελεί και μια πλατφόρμα ενημέρωσης, εύρεσης πληροφοριών, συμβουλών, προτάσεων, ενώ σε αυτό μπορούν τα ζευγάρια να δημοσιεύουν και το γάμο τους ως κοσμικό γεγονός.

Ιστότοπος: www.gamosportal.gr
επιστροφή στην κορυφή
Please update your Flash Player to view content.

Βέρες & Δαχτυλίδια ΓΑΜΟΥ

Μονόπετρα - Βέρες - Στέφανα

Βέρες Γάμου - Υπόσχεση Ζωής

Αναζήτηση Γάμος

  • Βέρες-Στέφανα (1)
  • Γαμπρός
  • Δεξίωση (9)
  • Νυφικά (3)
  • Οργάνωση (11)
  • Στολισμός (1)
  • Ταξίδια (1)
  • Φωτογραφίες (3)
  • Χτενίσματα (2)
  Close 

Διαφήμιση

Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού