Please update your Flash Player to view content.
Sensyle - Υπηρεσίες Οργάνωσης Γάμου

Sensyle - Υπηρεσίες Οργάνωσης Γάμου

Η SenSyle είναι από τα πρώτα γραφεία στον χώρο της οργάνωσης εκδηλώσεων στην Ελλάδα. Το κύριο αντικείμενό μας είναι η ολοκληρωμένη διοργάνωση γάμων & βαπτίσεων. Αναλαμβάνουμε από την αρχή την έρευνα του χώρου Δεξίωσης και της Εκκλησίας, έως την σύνθεση των λεπτομερειών για την διακόσμηση, τα favors, τις μπομπονιέρες, τα προσκλητήρια, τον ανθοστολισμό, και όλα τα μικρά στοιχεία που φέρνουν συνοχή σε μια εκδήλωση. Σε κάθε project, βάζουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας και σας προσφέρουμε το καλύτερο πακέτο σε πλήρη ισορροπία αξίας, ποιότητας και αισθητικής.

Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος σχεδιασμός μιας εκδήλωσης ξεκινάει με οργανωμένο πλάνο!

Δείτε το πλήρη προφίλ της εταιρείας

email icon1  info@sensyle.com 

URL Ιστότοπου: http://sensyle.com/

Προσκλήσεις γάμου

προσκλησεις γαμουΈφτασε η ώρα να στείλετε τις προσκλήσεις γάμου στα αγαπημένα σας πρόσωπα στην ομορφότερη στιγμή της ζωής σας; Πρέπει να θυμάστε ότι οι προσκλήσεις γάμου είναι το επίσημο κάλεσμα για τους συγγενείς και φίλους, το δικό σας καλωσόρισμα για την ημέρα του γάμου σας. Σε αυτό θα αποτυπώσετε το ύφος, το στυλ, τα χρώματα, ίσως και την διάθεσή σας, που θέλετε να χαρακτηρίζει τον γάμο σας. Ποιος είναι όμως ο σωστός τρόπος για να φτιάξετε τις προσκλητήρια γάμου; Πότε πρέπει να στείλετε τα προσκλητήρια και ποιο στυλ σας ταιριάζει; Κλασικό ή πρωτότυπο;

Πότε στέλνω τις προσκλήσεις γάμου

Το βασικότερο βήμα στις προσκλήσεις γάμου είναι να υπολογίσετε τους χρόνους σας πολύ προσεκτικά. Έχει καθιερωθεί, στο επίσημο κάλεσμα ενός γάμου, να αποστέλλονται τα προσκλητήρια 6 με 8 εβδομάδες πριν τον γάμο. Πάντα σε αυτόν τον χρόνο συνυπολογίζεται η τοποθεσία του γάμου, εάν π.χ. ο γάμος είναι σε κάποιο νησί, καλό θα ήτανε να τα στείλετε ακόμα νωρίτερα, έτσι ώστε οι καλεσμένοι σας να κάνουν τις απαραίτητες κρατήσεις σε εισιτήρια και ξενοδοχεία. Υπολογίστε επίσης ότι η ανεύρεση των διευθύνσεων όχι τόσο των συγγενών σας, αλλά πολύ περισσότερο των συναδέλφων σας ή κάποιων «υποχρεώσεων» των γονιών σας θα είναι χρονοβόρα, οπότε υπολογίστε και σε αυτό περίπου 10-12 μέρες για να φτιάξετε σωστά το αρχείο σας και να είναι πλήρες. Προσθέστε στον χρόνο σας, ότι ο τυπογράφος, η διοργανώτρια ή το μαγαζί που τα έχετε παραγγείλει θα θέλουν περίπου 20 έως 35 ημέρες για να τα φτιάξει, ανάλογα την πολυπλοκότητα του σχεδίου ή τις ανάγκες της εκτύπωσης για να σας τα παραδώσει. Κάντε σωστά την πρόσθεση των χρόνων σας, ώστε να υπάρχει μια σωστή ροή χρόνων.

Πόσες προσκλήσεις γάμου πρέπει να φτιάξω;

Το επόμενο θέμα που πρέπει να επιληφθείτε πριν την αγορά προσκλητηρίων, είναι η ποσότητα. Πριν προχωρήσετε στην επιλογή πρέπει να έχετε υπολογίσει πολύ προσεκτικά πόσα τεμάχια χρειάζεστε. Κάντε μια λίστα με τους καλεσμένους και δείτε πόσα μέλη έχει κάθε οικογένεια ή αν οι φίλοι σας είναι μόνοι ή ζευγάρι. Θα δείτε ότι τα τεμάχια είναι πολύ λιγότερα σε σχέση με τα άτομα που έχετε καλεσμένους. Αυτό είναι και το σύνηθες λάθος που συμβαίνει με την αναλογία ατόμων – ποσότητας, διότι οι περισσότεροι υπολογίζουν τον συνολικό αριθμό καλεσμένων, οπότε καλό είναι να είστε όσο μπορείτε προνοητικοί. Να παραγγείλετε μερικούς φακέλους παραπάνω, καθ’ότι είναι πολύ εύκολο να γίνει ορθογραφικό λάθος στον επίσημο φάκελο, στα ονόματα των καλεσμένων. Επιπλέον, υπολογίστε εάν χρειάζεστε μεγαλύτερο φάκελο για να αποστείλετε το προσκλητήριο γάμου μέσα σε αυτόν, και αγοράστε τους ή παραγγείλετέ τους από την τυπογράφο. Εάν οι προσκλήσεις γάμου έχουν απ’έξω κάποιο διακοσμητικό ή κορδέλες θα πρέπει αναγκαστικά να μπουν σε άλλον φάκελο για να ταχυδρομηθούν, όπως επίσης θα πρέπει ένα δείγμα των προσκλητηρίων να ζυγιστεί στο ταχυδρομείο, έτσι ώστε να πάρετε για κάθε έναν φάκελο τα σωστά γραμματόσημα. Μην το αφήσετε για τελευταία στιγμή, που θα πάτε στο ταχυδρομείο διότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα γι αυτό να τα έχετε ετοιμάσει από πριν.

Στέφανα γάμου & λαμπάδες γάμου

στεφανα γαμου & λαμπαδες γαμουΑν σκέφτεστε τα στέφανα γάμου, τις λαμπάδες γάμου την κανάτα και το ποτήρι τότε σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να συμμετέχουν οι κουμπάροι σας. Έχετε τρέξει αρκετά, έχετε αναλάβει και φέρει εις πέρας αρκετά θέματα και διαδικαστικά, σχετικά με τον γάμο σας, και έφτασε η στιγμή να βρείτε τις λεπτομέρειες, που θα στολίσουν τον γάμο σας με τα πιο πατροπαράδοτα έθιμα τα οποία είναι αυτά που έχουν αναλάβει οι κουμπάροι σας. Λαμβάνετε μέρος όμως εσείς ή όχι στην επιλογή, και τι πρέπει να προσέξετε, έτσι ώστε να αποφύγετε τις παρεξηγήσεις;

Οι υποχρεώσεις των κουμπάρων

Καταρχήν πρέπει να είσαστε διακριτικοί και να γνωρίζετε σίγουρα πολύ καλά τους κουμπάρους σας ενώ οφείλετε να ενεργήσετε με διακριτικότητα απέναντί τους. Ξέρετε σίγουρα, πόσο ευέλικτοι ή μη είναι, και συνήθως γνωρίζετε και την οικονομική τους κατάσταση. Μιλήστε τους ανοιχτά, αν είναι άνθρωποι που δεν παρεξηγούν, για τα θέματα που αφορούν και εκείνους στο οικονομικό κομμάτι, χωρίς να τους πιέσετε, και να θυμάστε ότι για να τους επιλέξατε για κουμπάρους σας σίγουρα τους αγαπάτε πολύ. Οι κουμπάροι λοιπόν, οφείλουν να σας κάνουν δώρο τα στέφανα γάμου, το ποτήρι και τον δίσκο για το μυστήριο αλλά και τις λαμπάδες γάμου, όπως επίσης πληρώνουν τον Ιερό Ναό για την τέλεση του μυστήριου. Έτσι δημιουργείται το επόμενο θέμα, όπου δεν είναι άλλο από το αν οι κουμπάροι θα επωμιστούν το κόστος του στολισμού των λαμπάδων γάμου και το στολισμό της εκκλησίας ή όχι. Τα θέματα αυτά θα τα λύσετε μεταξύ σας και μόνο αν υπάρξει από εκείνους η καλή πρόθεση να πληρώσουν. Τέλος, σημαντικό είναι οι κουμπάροι να έχουν μαζί τους κρασί νάμα ή μαυροδάφνη για την ημέρα του γάμου, καθώς και μερικά κουφέτα για τον δίσκο.

Επιλέγοντας τα στέφανα γάμου και τις λαμπάδες γάμου

Προσπαθήστε τα στέφανα γάμου να τα συνδυάστε με κάτι από το νυφικό σας ή με κάποιο χρώμα από τον στολισμό γάμου σας καθώς είναι πολύ όμορφο να υπάρχει μια ενιαία αισθητική. Οι επιλογές σας είναι πολλές, στέφανα γάμου από ασήμι ή χρυσό, με ημιπολύτιμους λίθους, μαργαριτάρια, διακοσμητικά ασημένια ή swarovski, χάντρες ή ακόμα και δερμάτινα κλασικά σχέδια. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά ή χαζέψτε περιοδικά, για να δείτε περίπου τι θέλετε πριν την τελική επιλογή σας. Ο δίσκος και το ποτήρι συνηθίζονται να έρχονται σετ με τα στέφανα, με την ίδια διακόσμηση ή για απλοποίηση των πραγμάτων. Τον τελευταίο καιρό, τα ζευγάρια επιλέγουν έναν απλό ασημένιο, ανεξίτηλο δίσκο, ώστε να τους είναι πρακτικός για την καθημερινότητά τους και να μην τον κλείσουν σε κάποια βιτρίνα. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις λαμπάδες γάμου, καθώς προτιμούνται τα απλά σχέδια ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη δυνατότητα διακόσμησης με λουλούδια. Εάν πάλι προτιμάτε ένα πιο περίτεχνο σχέδιο, μην διστάσετε να το επιλέξετε και αφήστε στον ανθοπώλη να σας προτείνει λύσεις για το στολισμό. Συνήθως η πιο σωστή κίνηση είναι να πάτε μαζί με τους κουμπάρους σας για την αγορά ή την έρευνα, έστω για τα στέφανα γάμου, ώστε να έχουν  την δική σας έγκριση και δεν θα ριψοκινδυνέψουν στην επιλογή τους.

Catering γαμου

catering γαμουΛέγεται συχνά ο,τι το catering γάμου είναι αυτό που κάνει έναν γάμο αξέχαστο και σημείο αναφοράς, καθώς αυτό είναι ένα από τα θέματα που θα σχολιάσουν όλοι οι καλεσμένοι σας και αυτό είναι που θα τους ικανοποιήσει. Βρήκατε λοιπόν, τον κατάλληλο χώρο για την δεξίωση του γάμου σας αλλά πρέπει να επιλέξετε ποιο θα είναι το catering του γάμου σας; Πώς θα επιλέξετε το catering γάμου για να κάνετε μια δεξίωση στον κήπο του σπιτιού σας ή για ένα mini party πριν τον γάμο ή για το πατροπαράδοτο «κρεβάτι»

Επιλέγοντας catering για το γάμο σας

Οι επιλογές των catering γάμου είναι πάρα πολλές, οπότε πρέπει να ξέρετε συγκεκριμένα τι ψάχνετε, για να επιλέξετε το σωστό μενού των καλεσμένων σας. Για να επιλέξετε το catering γάμου ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:

 • Οριοθετήστε το ποσό που θέλετε να διαθέσετε ανά άτομο..Γίνετε πολύ συγκεκριμένοι για τον προϋπολογισμό του catering γάμου, διότι είναι από τα μεγαλύτερα έξοδα του γάμου που θα κάνετε.

 • Δοκιμάστε τα φαγητά του catering γάμου και επισκεφτείτε μια γαμήλια δεξίωση που έχει οργανωθεί από το συγκεκριμένη εταιρεία catering.
 • Να μάθετε τι υπηρεσίες προσφέρουν, πόσο προσωπικό διατίθεται στο γάμο σας και τι αρμοδιότητες έχουν.
 • Επιλέξτε μεταξύ του σερβιριστού μενού ή του μπουφέ.
 • Εάν επιθυμείτε να υπάρχει κάποιο παραδοσιακό φαγητό, λόγο καταγωγής ή απλά λόγο αδυναμίας, ζητήστε το εξαρχής.
 • Μην ντρέπεστε να συζητήσετε και να απαιτήσετε ότι σας ευχαριστεί για την δεξίωσή σας.

Ημερομηνία γάμου και catering

Μην αμελήσετε να σκεφτείτε την εποχή που θα γίνει ο γάμος σας αλλά και την ώρα. Εάν ο γάμος σας είναι στα μέσα του καλοκαιριού, πρέπει να ζητήσετε από το catering γάμου να χρησιμοποιήσετε στο μενού σας, αρκετά φρούτα, φρέσκα λαχανικά μιας και η εποχή προσφέρεται αλλά και να μην βάλετε ζεστά πιάτα με καυτές σάλτσες. Αντίστροφα εάν ο γάμος σας γίνεται τον χειμώνα, μπορείτε να συμπεριλάβετε πιο καυτές γεύσεις, και πιο βαριά φαγητά. Η ώρα του μυστηρίου, είναι κάτι που επίσης παίζει σημαντικό ρόλο. Αλλιώς είναι να παραθέτετε δείπνο βραδινό και διαφορετικά εάν ο γάμος σας έγινε τις πρωινές ώρες και η δεξίωση είναι το μεσημέρι. Το βράδυ π.χ. το μενού πρέπει να περιέχει και κάποια σκληρά ποτά ή κοκτέιλ, έστω και σε μικρή ποσότητα, ενώ το μεσημέρι ο κόσμος περιορίζεται στο κρασάκι και την μπύρα.

Τούρτα γάμου

τουρτα γαμουΗ τούρτα γάμου μπορεί να είναι η έκπληξη της βραδιάς, μπορεί να είναι παραδοσιακή και φινετσάτη ή πρωτότυπη και εκκεντρική. Οφείλετε να ασχοληθείτε με αυτήν όπως ακριβώς και με το μενού για τους καλεσμένους σας. Η γαμήλια τούρτα διέπεται από το ίδιο στυλ και ύφος όλου του γάμου σας, οπότε όταν έρθει η ώρα της επιλογής της πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τα χρώματα και το γενικό concept του γάμου σας. Οι γαμήλιες τούρτες αποτελούν το μεγαλοπρεπές κλείσιμο του μενού για το γάμο σας.

Επιλέγοντας τη τούρτα γάμου

Το σωστό χρονικό πλαίσιο για να επιλέξετε την τούρτα γάμου και να την παραγγείλετε, ιδίως εάν δεν την παρέχει το catering γάμου σας, είναι περίπου 3 με 4 μήνες νωρίτερα. Μην την αφήσετε για τελευταία στιγμή, ιδίως εάν θέλετε να κλείσετε κάποιον συγκεκριμένο ζαχαροπλάστη. Οι επιλογές σας δεν περιορίζονται στα σχέδια και τα χρώματα της τούρτας αλλά πλέον έχουν ξεπεράσει ακόμα και την κλασική  της αξία. Με άλλα λόγια, πλέον δεν χρειάζεστε μονάχα να δείτε περιοδικά για να βρείτε όμορφα και κομψά σχέδια, μπορείτε απλά να αφήσετε την φαντασία σας και να δημιουργήσετε γαμήλιες τούρτες που να διέπονται μονάχα από την δική σας πρωτοτυπία. Τελευταία μόδα στους γάμους είναι η αντικατάσταση της κλασικής τούρτας γάμου με cupcakes, σε δίσκο με 3 και 4 ορόφους  για να θυμίζει την κλασική τούρτα γάμου αλλά να μην είναι. Μία διαφορετική λύση είναι τα μπισκοτάκια ή τα γλυκάκια στο σχέδιο της τούρτας γάμου όπου μοιράζονται στα τραπέζια των καλεσμένων πριν την προσέλευσή τους ή δίνονται στον μπουφέ με τα γλυκά μετά το φαγητό. Αν θέλετε να κάνετε οικονομία μπορείτε να διαλέξετε μια μικρότερη απλή γαμήλια τούρτα για να κόψετε, και να βγάλετε διαφόρων ειδών γλυκά σε δίσκους ή στον μπουφέ για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας και να διαλέξουν αυτό που προτιμούν. Πλέον έχει προχωρήσει τόσο η πολυπλοκότητα της γαμήλιας τούρτας όπου υπάρχουν μαγαζιά ζαχαροπλαστικής όπου εξειδικεύονται μονάχα σε γαμήλιες τούρτες. Σε αυτά μπορείτε να βρείτε αμέτρητες λύσεις και ιδέες για την δική σας τούρτα.

Μικρά μυστικά για την τούρτα γάμου

Ακόμα και η εξωτερική εμφάνιση της τούρτας γάμου έχει αλλάξει, καθώς παλιότερα είχε για επικάλυψη σαντιγύ και φρέσκα φρούτα, ενώ τώρα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ του Ganache, του Marzipan, του Royal-Icing ή της Ζαχαρόπαστας. Όλες αυτές είναι επιλογές που κάνουν πιο περίπλοκη και όμορφη την τούρτα γάμου σας ενώ μπορεί να φτιαχτούν λουλούδια, φύλλα, αστερίες, καρδιές και γενικά διακοσμητικά οποιουδήποτε σχεδίου εσείς επιλέξετε. Μην ξεχνάτε ότι ένα μικρό μυστικό που πολύς κόσμος δεν ξέρει είναι ότι η τούρτα display, δηλαδή αυτή που κόβεται παρουσία των καλεσμένων, είναι μονάχα το πάνω πάτωμα αληθινή, ενώ από κάτω δημιουργείτε από Styrofoam, μια μορφή αφρολέξ που φτιάχνεται στο σχέδιο της τούρτας σας και καλύπτεται από γλάσο.

Μουσική γάμου

μουσική γαμουΟ πρώτος σας χορός όπως και η μουσική γάμου παίζουν σίγουρα καθοριστικό ρόλο την ημέρα του γάμου σας και αποτελούν ένα από τα highlights της βραδυάς. Πρέπει να σκεφτείτε, πως θα κυλήσει το βράδυ και με ποια μουσική θα το συνοδέψετε το, είτε αυτό είναι την ώρα της προσέλευσης των καλεσμένων σας, είτε κατά την διάρκεια του φαγητού, είτε την σειρά των τραγουδιών με το που θα ξεκινήσουν οι χοροί. Ποίες όμως είναι οι επιλογές που έχετε σχετικά με τον dj γαμου και την μουσική γάμου; Τι πρέπει να προσέξετε για να γίνει ένα πετυχημένο γλέντι και κατά πόσο έχετε δυνατότητα να πρωτοτυπήσετε;

Επιλέγοντας τον dj γάμου

Το πρώτο και πιο σημαντικό που πρέπει να μάθετε είναι εάν και εφόσον ο dj γαμου είναι αποκλειστικός συνεργάτης του χώρου της δεξίωσης ή μπορείτε να κινηθείτε ελεύθερα και να κλείσετε όποιον εσείς θέλετε. Καλό θα ήταν να μην κλείσετε κάποιον "γνωστό" σας που απλά έχετε ακούσει να λένε για τις γνώσεις του, αλλά να πάτε σε κάποιον γάμο ή άλλη εκδήλωση όπου αυτός θα είναι υπεύθυνος της μουσικής και να δείτε μόνοι σας αν σας αρέσει το στυλ του. Μην αμελήσετε να τον κλείσετε τον dj για γαμους ακόμα και 6 μήνες νωρίτερα εάν είναι γνωστός και πολύς ξακουστός στο είδος του. Σημαντικότατος παράγοντας είναι το τι ύφος θέλετε να δώσετε στην δεξίωση του γάμου σας. Δηλαδή ένα ύφος με επίσημη και καθωσπρέπει δεξίωση, με ένα παραδοσιακό γλέντι ή με ένα  πάρτυ γεμάτο ζωντάνια; Όλο το στήσιμο και το ύφος της δεξίωσης είναι κάτι που πρέπει εσείς να αποφασίσετε και να ορίσετε. Πρέπει αν κάνετε μια καλή έρευνα για το τι είδος μουσική γάμου θα θέλανε οι 2 οικογένειες να ακούσουνε το βράδυ του γάμου σας, και μαζί με τις δικές σας προτιμήσεις να το κρίνετε. Ψάξτε αρκετά για το πρώτο τραγούδι του χορού σας, και ρωτήστε για ιδέες και τον dj γαμου που σίγουρα θα έχει πολλές προτάσεις. Εάν θέλετε να χορέψετε έναν ιδιαίτερο χορό μπορεί να χρειαστεί νωρίτερα να κάνετε και μερικά μαθήματα μαζί με τον καλό σας, έτσι ώστε να δημιουργήσετε μια χορογραφία όπου θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Επιλέγοντας τη μουσική γάμου 

Περίπου 3 μήνες νωρίτερα ξεκινήστε να μαζεύεται τραγούδια για τη μουσική γάμου και κάντε τα λίστες, που θα θέλατε να ακουστούν το βράδυ του γάμου σας. Μπορείτε να φτιάξετε μια όμορφη σειρά τραγουδιών όπου τα πρώτα 4-5 τραγούδια θα αφορούν τους χορούς, πρώτα τον δικό σας, ύστερα ένα βαλς των γονιών, έπειτα ένα slow των κουμπάρων και στην συνέχεια το άνοιγμα των χορών με κάποιο πιο παλιό τραγουδάκι από τα ’80 όπου όλοι μικροί και μεγάλοι το γνωρίζουν σίγουρα, η υπόλοιπη σειρά της μουσικής γάμου είναι καθαρά δικό σας θέμα. Αν σας αρέσουν τα παραδοσιακά τραγούδια ή αν σας αρέσει μόνο ξένη μουσική ήρθε η ώρα να φτιάξετε λίστες για να το δομήσετε όλο αυτό. Μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε τραγούδια που είτε θα χορέψουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία καλεσμένοι σας, είτε οι πολύ πιο νέοι. Καλό είναι να δημιουργήσετε λίστες που με την λογική πάροδο της ώρας όλοι θα χαρούν να συμμετάσχουν και να διασκεδάσουν μαζί σας. Μην ντραπείτε να πηγαίνετε στο dj γάμουκαι ζητήστε του τα τραγούδια που θέλετε να ακούσετε όπως επίσης εμπιστευτείτε τον και δώστε του την ελευθερία να ακολουθήσει ένα ρυθμό στα τραγούδια που θα αρέσει στον κόσμο.

Πυροτεχνήματα γάμου

πυροτεχνήματα γαμουΤα πυροτεχνήματα γάμου αποτελούν ένα μοναδικό τρόπο για να κερδίσετε τα θετικά σχόλια των καλεσμένων σας την ημέρα του γάμου ειδικότερα όταν θέλετε να δώσετε έναν πιο εντυπωσιακό και ρομαντικό αέρα στο βράδυ σας. Αν σας αρέσουν οι εντυπωσιακές εκπλήξεις μάθετε πόσο θα σας κοστίσουν, και ποιος είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να τα αναλάβει όλα αυτά.

Επιλέγοντας πυροτεχνήματα γάμου

Καταρχήν θα πρέπει να μάθετε εάν εκεί όπου γίνεται η δεξίωση του γάμου σας ή στο προαύλιο της Εκκλησίας (εάν είναι σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος) αν επιτρέπεται να εκτοξευτούν πυροτεχνήματα γάμου και άλλα ειδικά εφέ. Κάθε είδος πυροτεχνήματος εκτός από τις ιδιαιτερότητες που έχει, μπορεί να δίνει και διαφορετικό αποτέλεσμα, από τα χρώματα και τα σχέδια, μέχρι και το είδος τους. Πλέον έχουν εξελιχθεί πάρα πολύ οι μορφές των πυροτεχνημάτων, καθώς υπάρχουν πολλοί τύποι όπου μπορούν να μην ενοχλούν και να μην χρειάζονται ειδική άδεια για την χρήση τους. Υπάρχουν όμως και κάποια όπου πρέπει να είμαστε πολλοί προσεκτικοί και να εξετάσουμε πριν την παραγγελία το εάν επιτρέπεται όπως π.χ. αν υπάρχει πυκνή βλάστηση τριγύρω. Κάντε μια καλή έρευνα στο διαδίκτυο για να δείτε τι υπάρχει στην αγορά και κλείστε ένα ραντεβού μαζί τους για να τα δείτε από κοντά σε φωτογραφίες και να διαλέξετε αυτό που προτιμάτε ο,τι θα ταιριάζει στην εκδήλωσή σας. Πάρτε οικονομικές προσφορές ανάλογα τις υπηρεσίες που σας προσφέρουν και μην αμελήσετε, να μάθετε τον αριθμό των υπευθύνων από την εταιρεία που θα παρευρεθούν το βράδυ του γάμου σας, ώστε να αναλάβουνε εξολοκλήρου την όλη διαδικασία.

Λύσεις πέρα των πυροτεχνημάτων

 • Τα φωτιζόμενα μπαλόνια 2,5 μέτρων διαμέτρου. Δίνουν μια εξωτική ατμόσφαιρα στην δεξίωση σας. Τα εναέρια φαναράκια όπου μπορούν ακόμα και οι ίδιοι οι φίλοι σας να εμπλακούν στην διαδικασία και να τα αφήσετε στον ουρανό, σαν συμβολική έναρξη της κοινής σας ζωής και δίνει το στοιχείο της συμμετοχής στους καλεσμένους σας.
 • Οι μηχανές και τα κανονάκια για κομφετί ή με ροδοπέταλα. Μπορούν να δώσουν μια διαφορετική νότα στο πάρτι σας, χωρίς να χρειάζονται πολλές προετοιμασίες.
 • Τα επιπλέοντα φαναράκια πάνω στην πισίνα ή δίπλα στην δεξίωση μέσα στην θάλασσα. Δίνουν έναν αέρα κομψό και ρομαντικό.

Γαμήλιο Ταξίδι

γαμήλιο ταξιδιΌσο κι αν έχετε κουραστεί από τις προετοιμασίες του γάμου σας, θα πρέπει να προετοιμάσετε και το γαμήλιο ταξίδι, όσο το δυνατόν καλύτερα έτσι ώστε να ξεκουραστείτε με το που θα τελειώσει η ημέρα του γάμου σας. Οι προορισμοί και οι επιλογές είναι πάρα πολλές, τι πρέπει όμως να προσέξετε και να σκεφτείτε πριν επιλέξετε προορισμό; Τι θα πρέπει να προετοιμάσετε πριν την αναχώρησή σας;

Διαλέγοντας προορισμό για το γαμήλιο ταξίδι

Αναρωτηθείτε μαζί με τον αρραβωνιαστικό σας, τι θα θέλατε να κάνετε, στο γαμήλιο ταξίδι; Θέλετε να ξεκουραστείτε ή να δείτε καινούργια μέρη; Να ζήσετε την απόλυτη ξεκούραση ή να ζήσετε μια περιπέτεια; Επειδή κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική άποψη για τα γαμήλια ταξίδια είναι απαραίτητο να συζητήσετε και να συναποφασίσετε το τι θέλετε να κάνετε και το τι θα σας άρεσε περισσότερο. Σημαντικό κομμάτι είναι το πότε παντρεύεστε και το πότε σκοπεύετε να πάτε ταξίδι του μέλιτος. Αν παντρεύεστε κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, ιδανικοί είναι οι προορισμοί στην Ευρώπη ή σε κάποιο νησί. Αντίστοιχα αν παντρεύεστε τον χειμώνα προτιμήστε ένα γαμήλιο ταξίδι σε κάποιο εξωτικό μέρος όπου έχουν καλοκαίρι όταν εμείς έχουμε χειμώνα. Προσδιορίστε το οικονομικό πλαίσιο στο οποίο θέλετε να κινηθείτε γιατί μπορείτε να ξεπεράσετε τον προϋπολογισμό σας πολύ εύκολα σε ένα γαμήλιο ταξίδι και να κάνετε υπερβολές. Συμβουλευτείτε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο για να πληροφορηθείτε αναλυτικά τα πακέτα που σας προσφέρουν.

Προγραμματίστε τις εκδρομές σας ανάλογα τον προϋπολογισμό σας

Είναι απαραίτητο να ψάξετε και να ερευνήσετε όλες τις λεπτομέρειες για το τόπο που πηγαίνετε πριν φτάσετε στην τελευταία εβδομάδα, όπου θα έχετε ήδη πάρα πολλά στο κεφάλι σας για να αντιμετωπίσετε. Μάθετε για το νόμισμα και το συνάλλαγμα που θα πρέπει να έχετε, για τις καιρικές συνθήκες, για τα απαραίτητα χαρτιά που πιθανόν χρειάζεστε, για τυχόν εκδρομές που πρέπει να οργανωθούν από πριν, για τυχόν εμβόλια που μπορεί να κάνετε ή φάρμακα για να έχετε μαζί σας. Υπολογίστε και κρατήστε στην άκρη το ανάλογο ποσό χρημάτων που σκοπεύετε να χαλάσετε έτσι ώστε να μην το ξεπεράσετε ανάλογα με το τι έχετε σκοπό να κάνετε, όπως π.χ. καταδύσεις σε χώρες εξωτικούς ή ψώνια στην Νεα Υόρκη.

Cupcake

cupcakesΗ ομορφιά και η μοναδικότητα των cupcakes είναι τόσο ξεχωριστές που τα κάνει ανάρπαστα. Το cupcake είναι ένα μικρό γλυκάκι τόσο ιδιαίτερο εξωτερικά, με διακοσμητικά, πολύχρωμα, και τόσο δα μικρούτσικα στοιχεία να το ομορφαίνουν που σε κάνει να απορείς, για αυτό και το μέγεθός του είναι δυσανάλογο με την φήμη που το ακολουθεί. Το Cupcake ξεκίνησε ως ένα μικρό γλυκάκι για να χορτάσεις την ξαφνική λιγούρα, μέσα στην μέρα ή για να συνοδέψεις τον καφέ σου και εξελίχτηκε σε τρέλα με διαφορετικές γεύσεις, πολύπλοκα σχέδια και αριστοκρατική φινέτσα.

Τι κάνει τα cupcakes τόσο μοναδικά

Τα cupcakes ξεχωρίζουν στην όψη τους, στη γεύση τους και την τιμή τους.

 • Η όψη τους… ένα μικρό καλλιτέχνημα το καθένα χωριστά.Λευκό, ροζ, κίτρινο, ιβουάρ, πράσινο, μωβ, θαλασσί, κόκκινο, φούξια. Μικροσκοπικά σχεδιάκια, λουλουδάκια κάθε λογής και όψης, φύλλα, καρδιές, φατσούλες παιδικές, τελίτσες, φιόγκοι, αστερίες και κοχύλια, ζωάκια, πουλάκια, πεταλούδες και γεωμετρικά σχήματα. Κάθε σχέδιο μοναδικό. Οι επιλογές δεν σταματούν πουθενά, όρεξη να υπάρχει και φαντασία!
 • Η γεύση τους… μια αποκάλυψη. Βανίλια, κανέλα, σοκολάτα, καπουτσίνο, κεράσι, φράουλα, καραμέλα, oreo, nutella, λεμόνι, βατόμουρο, πορτοκάλι, chocolatechipcookie, μπορώ να συνεχίσω να γράφω για ώρα….και μάλλον αυτό είναι το μυστικό, είναι μερικές από τις γεύσεις που μπορεί κανείς να επιλέξει. Η πλούσια γεύση τους κερδίζουν με την πρώτη μπουκιά ακόμα και τους πιο άπιστους. Κι αν δεν υπάρχει η γεύση που θέλετε μπορεί να φτιαχτεί μονάχα για εσάς. Διαφορετικά υλικά διακόσμησης, κρέμες πιο πλούσιες ή light και αμέσως μια νέα παρουσίαση, ένα νέο γλυκό με την δική του προσωπικότητα.
 • Η τιμή τους… απροκάλυπτα ανταγωνιστική.Ξεκινούν από το 1.10 τα mini cupcakes και τα κανονικά σε μέγεθος από 1.5 ευρώ. Όσο και αν μας έχει αγγίξει η οικονομική κρίση, όλοι μας έχουμε βρεθεί να κάνουμε την σκέψη: “Ας πάρω ένα μικρό κεκάκι να δοκιμάσω την πεντανόστιμη γεύση του!” Και η αλήθεια είναι ότι με τον ίδιο ακριβώς παρορμητισμό που αγοράζουμε τσίχλες από το περίπτερο, παίρνουμε και το cupcake στο χέρι ενώ περπατάμε στο κέντρο της Αθήνας. 

Γαμήλια τούρτα ή cupcakes; 

Ανέκαθεν υπήρχε η θεωρία ότι οι γυναίκες, ιδίως στους γάμους ανυπομονούν να δουν δυο χαρακτηριστικά πράγματα, το πρώτο είναι το μεγαλοπρεπές νυφικό της νύφης και το δεύτερο είναι η τούρτα γάμου στην δεξίωση. Τον τελευταίο καιρό όμως που ξεπήδησε από τα παιδικά παρτυ αυτή η μανία για τα cupcakes υπάρχει μια μεγάλη μερίδα νέων που ανυπομονούν να βρουν στην θέση της γαμήλιας τούρτας μικρά και χαριτωμένα κεκάκια. Ανυπομονούν να δουν το στήσιμο, το σερβίρισμα ακόμα και τον τρόπο παρουσίασης που έχουν.

Τούρτα με cupcakes

Πολλά ζευγάρια που θέλουν ούτως ή άλλως να κόψουν τούρτα, δημιουργούν έναν δίσκο από 3 layers με cupcakes και πάνω-πάνω τοποθετούν μια μικρή τούρτα σε σχέδιο και χρώματα όμοια με τα cupcakes για να κόψουν μονάχα αυτό. Έτσι και τα έθιμα τηρούνται αλλά και η νέα τάση επικρατεί μέσα στο βράδυ. Επίσης με αυτήν τους την επιλογή κερδίζουν σε γεύσεις, γιατί αντί να επιλεχθεί μια και μοναδική γεύση για όλη την τούρτα, μπορούν να υπάρχουν διαφόρων σχεδίων δίσκοι ή πιατέλες γυάλινες με διαφορετικές γεύσεις και μικρά καρτελάκια, όπου επεξηγούν στους καλεσμένους τι είναι το καθένα, έτσι ώστε η τελική επιλογή να είναι μονάχα του καλεσμένου. Μια διαφορετική ιδέα, είναι να φτιάξετε ένα πύργο από cupcake. Δηλαδή να δημιουργηθεί στα μάτια των καλεσμένων σας η ψευδαίσθηση της γαμήλιας τούρτας αποτελούμενη από πολλά layers.

Τιμές για cupcakes

Όσον αφορά στο ερώτημα τι στοιχίζει πιο πολύ η τούρτα γάμου ή τα cupcakes την απάντηση θα την δώσετε εσείς διαβάζοντας τα παρακάτω στοιχεία. Η τούρτα εάν έχει ξεχωριστό γλυκάκι για τον καθένα καλεσμένο, μικρογραφία της τούρτας, κοστίζει συνήθως από 2.80 έως και 4-5 ευρώ, ενώ στα cupcakes το ένα κλασικό κομμάτι ξεκινά από το 1.50. Εάν θέλετε βέβαια μπορείτε να το διαμορφώσετε με τα μονογράμματα σας ή με την ημερομηνία του γάμου σας, με διαφορετικό σχήμα ή με έξτρα topping το καθένα, με μια καρδιά. Όλες όμως οι ιδέες αυτές, σαφέστατα ανεβάζουν το κόστος και η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

Bachelor party

bachelor partyΈχει έρθει η ώρα του bachelor party, καθώς έχουν μείνει λίγες ημέρες πριν την τελετή του γάμου σας και θέλετε να γιορτάσετε αυτές τις τελευταίες στιγμές χαράς με τους κολλητούς ή τις κολλητές σας. Θέλετε να οργανώσετε ένα βράδυ που θα τους μείνει αξέχαστο πριν ξεκινήσει ο έγγαμος βίος σας; Όλα όσα θέλετε ξεκινούν από την σωστή οργάνωση και τις πρωτότυπες ιδέες.

Πως επιλέγω το bachelor μου

Για να επιλέξτε το bachelor party σας, σκεφτείτε και συζητήστε το νωρίτερα με τους φίλους σας. Πρώτα από όλα πρέπει να αποφασίσετε ποιους θα θέλατε δίπλα σας αυτές τις ώρες διασκέδασης και χαλάρωσης. Είναι η αλήθεια ότι όταν μαζεύονται πολλοί φίλοι, μπορεί να είναι δύσκολο να τους ικανοποιήσετε όλους. Αποφασίστε τι σε εσάς αρέσει περισσότερο να κάνετε, δηλαδή αν θέλετε να χαλαρώσετε ή προτιμάτε ένα βράδυ διασκέδασης χορού και ποτού. Φέρτε το βράδυ αυτό στα μέτρα σας γιατί μονάχα εσείς είσαστε το επίκεντρο για αυτή την ημέρα.

Ιδέες για Bachelor party

Οι λύσεις για ένα bachelor party, εκτός των καθιερωμένων μπουζουκιών ή κάποιο εκλεπτυσμένο ρεστοράν με αρκετά κοκτέιλ.. μπορούν να είναι πολλές. 

 • Ένα GetAwayWeekend. Η ενοικίαση μόνο για εσάς του προσωπικού σας σκάφους με καπετάνιο και πλήρωμα, και στάσεις στα πιο όμορφα νερά, όπου και όποτε, εσείς θελήσετε.
 • Ένα χαλαρωτικό Σαββατοκύριακο. Σε κάποιο πολυτελές Resort για εσάς και τις φίλες σας, με πρόγραμμα το μπάνιο στην πισίνα και μασάζ, spa και ξεκούραση σε όλο της το μεγαλείο. 
 • Εxtreme sport days 
 • Μια ξεχωριστή βράδια εντός και εκτός πόλης.Μπορούμε να προσωποποιήσουμε το βράδυ σας με εκπληκτικά σουβενίρ με τα ονόματα των φίλων ή την ημερομηνία του bachelor party ή ακόμα να σας προμηθεύσουμε με αξεσουάρ για το πάρτι σας, με καπέλα μπλουζάκια με σιδερότυπα, κονκάρδες και στέκες.

Εκκλησία για γάμο

εκκλησία για γάμοΗ εύρεση για εκκλησία για γαμο είναι η πρώτη κίνηση εφόσον έχετε πάρει την απόφαση να παντρευτείτε και έχετε ανακοινώσει επίσημα σε συγγενείς και φίλους τη διάθεσή σας. Η επόμενη κίνηση που θα πρέπει να κάνετε, είναι να σκεφτείτε την ημερομηνία και να ερευνήσετε για τον Ιερό Ναό που θέλετε να τελεστεί ο γάμος σας. Τι πρέπει να συμπεριλάβετε στην έρευνά σας, και γιατί είναι τόσο σημαντικό το να κλείσετε άμεσα την Εκκλησία;

Επιλέγοντας εκκλησία για γάμο

Πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι υπάρχουν εκκλησίες για γάμο, οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση και έχουν ακόμα και 1.5 χρόνο αναμονή, ενώ υπάρχουν ακόμα και συγκεκριμένα Σάββατα του Ιουλίου και του Σεπτεμβρίου, συνήθως, που έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση. Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν επιλέγετε εκκλησία για γάμο είναι:

 • Nα κοιτάξετε παράλληλα για τα κτήματα γάμου ή τις αίθουσες δεξιώσεων γάμου και παράλληλα για την εκκλησία για γάμο. Εάν πάλι επιθυμείτε κάποια συγκεκριμένη εκκλησία της ενορίας σας ή κάποιο εξωκλήσι πάνω στην θάλασσα, που έχετε δει ή επισκεφτεί σε άλλον γάμο θα πρέπει να το επισκεφτείτε άμεσα. 
 • Nα μάθετε τουλάχιστον 2 ελεύθερες ημερομηνίες που θα σας ικανοποιούν, έτσι ώστε όταν πάτε στον δεξιακό χώρο να είσαστε πιο ευέλικτη με την ημερομηνία. Να έχετε υπόψη πως η εκκλησία για γάμο, σας κρατάει κάποια ημερομηνία αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
 • Nα μάθετε την ώρα του μυστηρίου, καθώς είναι σημαντικό να υπολογίστε περίπου τι ώρα θα είναι το ηλιοβασίλεμα έτσι ώστε να ξέρετε πόσο φωτεινά θα είναι κατά τη διάρκεια της τέλεσης του μυστηρίου. Εάν πρόκειται για κάποιο απομακρυσμένο εκκλησάκι προτιμήστε να μην βάλετε πολύ αργά το μυστήριο ώστε να μπορούν οι καλεσμένοι σας να φτάσουν με φως και να βλέπουν τους δρόμους. 
 • Αν όλος ο γάμος γίνεται σε κάποιο νησί προτιμήστε να μην είναι πολύ μακριά η εκκλησία από την δεξίωση για να μην ταλαιπωρούνται οι καλεσμένοι σας, σε ένα ξένο μέρος που δεν θα γνωρίζουν τους δρόμους καθόλου καλά.

Κατά τη διάρκεια του μυστηρίου

Καλό θα ήταν να μπορούσατε νωρίτερα να μάθετε εάν υπάρχει άλλο μυστήριο γάμου μετά το δικό σας, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει στο να ξέρετε τι περιθώρια υπάρχουν για το εάν καθυστερήσει η Νύφη ή για το πόσο χρόνο έχετε για τα τυπικά συγχαρητήρια που ακολουθούν ή και το μοίρασμα της μπομπονιέρας. Εάν οι καλεσμένοι σας πρόκειται να ακολουθήσουν και στην δεξίωση αποφύγετε να σπαταλήσετε χρόνο στην εκκλησία καθότι είναι προτιμότερο οι μπομπονιέρες και ο χαιρετισμός να γίνει στην δεξίωση και εσείς να φωτογραφηθείτε με τις οικογένειές σας ή μόνοι σας. Μην ξεχάσετε εάν η εκκλησία για γάμο απέχει από την δεξίωση να έχετε συμπεριλάβει έναν μικρό χάρτη για να βοηθήσετε τους καλεσμένους σας στο να φτάσουνε εκεί εύκολα.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Please update your Flash Player to view content.

Βέρες & Δαχτυλίδια ΓΑΜΟΥ

Μονόπετρα - Βέρες - Στέφανα

Βέρες Γάμου - Υπόσχεση Ζωής

Αναζήτηση Γάμος

  • Βέρες-Στέφανα (1)
  • Γαμπρός
  • Δεξίωση (9)
  • Νυφικά (3)
  • Οργάνωση (11)
  • Στολισμός (1)
  • Ταξίδια (1)
  • Φωτογραφίες (3)
  • Χτενίσματα (2)
  Close 

Διαφήμιση

Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού