Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Συνουσία και σεξουαλικές στάσεις

Τα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια μπορούν να επιλέξουν μια μεγάλη ποικιλία στάσεων για σεξ και συνουσία. Πολλοί άνθρωποι προτιμούν περισσότερο μία συγκεκριμένη στάση αλλά απολαμβάνουν κι άλλες.

Κάθε στάση προσφέρει ποικίλες ευκαιρίες για σωματική και συναισθηματική έκφραση. Μεταβολές στην υγεία, την ηλικία, το βάρος, την εγκυμοσύνη ή και στους συντρόφους μπορούν να δημιουργήσουν διαφορετικές προτιμήσεις. Σε μερικές στάσεις, ένας από τους συντρόφους είναι πιο ελεύθερος να ξεκινήσει και να ελέγξει το ρυθμό, τη γωνία, και το είδος της κίνησης για να δημιουργήσει σεξουαλική διέγερση. Σε άλλες στάσεις είναι δυνατόν να επιτευχθεί αμοιβαίος έλεγχος του ρυθμού και των κινήσεων. Μερικές στάσεις, -όπως, για παράδειγμα, η γυναίκα από πάνω, καθιστή επάνω στον άνδρα- παρέχουν τη δυνατότητα για ταυτόχρονο ερεθισμό της κλειτορίδας με το χέρι. Πολλά ζευγάρια προτιμούν μια στάση που επιτρέπει στους συντρόφους να διατηρούν βλεμματική επαφή και να μπορούν να κοιτάζουν ο ένας το σώμα του άλλου. Η στάση στην οποία οι σύντροφοι είναι ξαπλωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο με τα πρόσωπά τους αντικριστά μπορεί να κάνει το ζευγάρι να νιώσει δεμένο και χαλαρωμένο, ενώ κάθε σύντροφος μπορεί να χαϊδέψει με το ελεύθερο χέρι του το σώμα του άλλου. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στην οποία η γυναίκα νιώθει άβολα όταν πιέζεται η κοιλιά της, μια στάση που βοηθά είναι να σταθεί η γυναίκα όρθια ακουμπώντας κάπου (π.χ. σε έναν καναπέ) τα χέρια και το γόνατό της και ο άνδρας να σταθεί όρθιος από πίσω της. Κατά τη διάρκεια της συνουσίας ο ένας ή και οι δύο σύντροφοι μπορεί να βιώσουν οργασμό ή και όχι.

Πέρα από τις επιλογές για στάσεις, η συνεργασία είναι σημαντική, ιδιαίτερα όταν γίνεται εισχώρηση του πέους στον κόλπο. Συχνά η γυναίκα μπορεί να οδηγήσει καλύτερα το πέος στον κόλπο της μετακινώντας το σώμα της ή χρησιμοποιώντας το χέρι της. Αν το πέος γλιστρήσει έξω από τον κόλπο, κάτι που μπορεί να συμβεί εύκολα σε μερικές στάσεις, είναι συνήθως πιο εύκολο για τη γυναίκα να οδηγήσει το πέος και πάλι μέσα στον κόλπο με το χέρι της.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Φύλο: Για το Ζευγάρι
 • Άρθρα για...: Διέγερση
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τάνια Μπαταλαμά

Η Τάνια Μπαταλαμά είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.
Έκανε τη μετεκπαίδευσή της στην Αυστραλία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (master) σεξολογίας από το πανεπιστήμιο Curtin University of Technology που εδρεύει στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας. Το 2007 το πανεπιστήμιο είχε τιμηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας με το "Βραβείο Υπεροχής & Καινοτομίας στη Σεξουαλική Εκπαίδευση". Ήταν η πρώτη φορά που το διεθνές αυτό βραβείο αναγνωρισμένου κύρους απονεμήθηκε σε πανεπιστήμιο.

Πλήρη Βιογραφικό Σημείωμα

email icon1 tania@sex-therapy.gr 

Ιστότοπος: www.sex-therapy.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πολλαπλοί οργασμοί Προσποίηση οργασμού »
επιστροφή στην κορυφή
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Αναζήτηση άρθρων Σεξ

  • Για τη Γυναίκα (30)
  • Για το Ζευγάρι (44)
  • Για τον Άνδρα (36)
  Close 
  • Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας (18)
  • Αυνανισμός (4)
  • Διέγερση (26)
  • Μέγεθος και Στύση πέους (13)
  • Οργασμός (10)
  • Πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση (9)
  • Πόνος κατά την ερωτική πράξη (6)
  • Σεξουαλικές φαντασιώσεις (4)
  Close 

Ρωτήστε τη Σεξολόγο μας!

Στείλτε μας την ερώτησή σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού