Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Άλλες θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία

Χειρουργικές θεραπείες

Για τους άνδρες που δε βοηθούνται από το Viagra ή άλλες μεθόδους, μια επιλογή είναι η χειρουργικά εμφυτευμένη πεϊκή πρόθεση. Η επέμβαση είναι ακριβή και ενέχει κινδύνους, όπως μόλυνση, και οι άνδρες θα πρέπει να αξιολογούν αυτή την επιλογή προσεκτικά και να περιλαμβάνουν τη/το σύντροφό τους στη συμβουλευτική πριν και μετά την εγχείριση. Υπάρχουν δύο βασικά είδη εμφυτευμάτων. Το ένα είδος αποτελείται από ένα ζευγάρι ημίσκληρων ράβδων φτιαγμένων από μεταλλικά σύρματα ή σπείρες μέσα σε ένα κάλυμμα από σιλικόνη. Οι ράβδοι τοποθετούνται μέσα στο πέος. Αν και αυτό το είδος είναι πιο εύκολο να εμφυτευτεί από το δεύτερο, ένα πιθανό μειονέκτημα είναι ότι το πέος είναι πάντα σε ημι-στύση. Ο δεύτερος τύπος πρόθεσης είναι μια συσκευή που φουσκώνει, η οποία καθιστά το πέος ικανό να αλλάζει από χαλαρό σε στύση. Δύο κύλινδροι που φουσκώνουν εμφυτεύονται μέσα στο πέος. Είναι συνδεδεμένοι με ένα ρεζερβουάρ γεμάτο με υγρό που βρίσκεται κοντά στην κύστη και με μια αντλία που τοποθετείται στο όσχεο. Για να υπάρξει στύση ο άνδρας πιέζει την αντλία αρκετές φορές και το υγρό γεμίζει τους κυλίνδρους, προκαλώντας στύση. Όταν η στύση δεν είναι πια επιθυμητή μια βαλβίδα ωθεί το υγρό πίσω στο ρεζερβουάρ.

Καμία από αυτές τις συσκευές δεν μπορεί να αποκαταστήσει την αίσθηση ή την ικανότητα για εκσπερμάτιση αν έχει χαθεί ως αποτέλεσμα ιατρικών προβλημάτων. Επιπλέον, η επέμβαση εμφύτευσης των συσκευών μπορεί να μειώσει την αισθαντικότητα. Ωστόσο, αποτελούν εναλλακτική λύση για τους άνδρες που επιθυμούν μηχανική αποκατάσταση της στυτικής τους ικανότητας και οι περισσότεροι άνδρες που τις χρησιμοποιούν αναφέρουν βελτιωμένη σεξουαλική δραστηριότητα.

Η επαναγγείωση είναι μια άλλη χειρουργική λύση για τις στυτικές δυσκολίες. Περιλαμβάνει μικροχειρουργικές αγγειακές επανορθώσεις. Αυτή η επέμβαση γίνεται μόνο σε λίγα κέντρα για προσεκτικά επιλεγμένους ασθενείς αλλά μπορεί να αποκαταστήσει τη σεξουαλική λειτουργία για κάποιους άνδρες.

Μηχανικές Συσκευές

Συσκευές που τραβούν το αίμα μέσα στο πέος και το κρατούν εκεί κατά τη διάρκεια της συνουσίας μπορούν να αποτελέσουν λύση στο πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας. Αυτές αποτελούνται από ένα θάλαμο κενού, μια αντλία και δαχτυλίδια περιορισμού. Ο θάλαμος κενού τοποθετείται πάνω από το χαλαρό πέος. Η αντλία δημιουργεί αρνητική πίεση μέσα στο θάλαμο και τραβά το αίμα μέσα στο πέος. Στη συνέχεια το ελαστικό δαχτυλίδι τοποθετείται γύρω από τη βάση του πέους για να παγιδεύσει το αίμα, και ο θάλαμος αφαιρείται

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Φύλο: Για τον Άνδρα, Για το Ζευγάρι
 • Άρθρα για...: Μέγεθος και Στύση πέους
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τάνια Μπαταλαμά

Η Τάνια Μπαταλαμά είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.
Έκανε τη μετεκπαίδευσή της στην Αυστραλία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (master) σεξολογίας από το πανεπιστήμιο Curtin University of Technology που εδρεύει στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας. Το 2007 το πανεπιστήμιο είχε τιμηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας με το "Βραβείο Υπεροχής & Καινοτομίας στη Σεξουαλική Εκπαίδευση". Ήταν η πρώτη φορά που το διεθνές αυτό βραβείο αναγνωρισμένου κύρους απονεμήθηκε σε πανεπιστήμιο.

Πλήρη Βιογραφικό Σημείωμα

email icon1 tania@sex-therapy.gr 

Ιστότοπος: www.sex-therapy.gr
επιστροφή στην κορυφή
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Αναζήτηση άρθρων Σεξ

  • Για τη Γυναίκα (30)
  • Για το Ζευγάρι (44)
  • Για τον Άνδρα (36)
  Close 
  • Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας (18)
  • Αυνανισμός (4)
  • Διέγερση (26)
  • Μέγεθος και Στύση πέους (13)
  • Οργασμός (10)
  • Πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση (9)
  • Πόνος κατά την ερωτική πράξη (6)
  • Σεξουαλικές φαντασιώσεις (4)
  Close 

Ρωτήστε τη Σεξολόγο μας!

Στείλτε μας την ερώτησή σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού