Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Μεγέθυνση πέους

Η ανησυχία των ανδρών για το μέγεθος του πέους τους έχει συμβάλλει στην πρόσφατη θεαματική αύξηση της πλαστικής χειρουργικής που ασχολείται με τη μεγέθυνση αυτού του μέρους του σώματος. Η φαλλοπλαστική ή μεγέθυνση πέους περιλαμβάνει επιμήκυνση του πέους, αύξηση της διαμέτρου του ή συνδυασμό και των δύο. Για να αυξήσει το μήκος, ο χειρούργος κάνει μια τομή στη βάση του πέους και κόβει τους συνδέσμους που ενώνουν τη ρίζα του πέους με το πυελικό οστό (λεκάνη). Αυτό επιτρέπει στο τμήμα του πέους που φυσιολογικά βρίσκεται μέσα στο σώμα να βρεθεί στο εξωτερικό του σώματος, αυξάνοντας το ορατό μήκος του 2,5 εκατοστά ή και παραπάνω. Επιπλέον πυκνότητα ή διάμετρος μπορεί να προστεθεί από εμβόλιμους ιστούς ή με ενέσεις λίπους το οποίο αφαιρείται με λιποαναρρόφηση από άλλες περιοχές του σώματος, συνήθως την κοιλιά.

Αν και ουσιαστικά δεν υπάρχουν αξιόπιστες κλινικές μελέτες σχετικά με τη μεγέθυνση του πέους μέχρι σήμερα, αρκετές ανέκδοτες αναφορές υποδεικνύουν ότι τα αποτελέσματα αυτών των διαδικασιών σπάνια είναι εντυπωσιακά και μπορούν να είναι ανησυχητικά, παραμορφωτικά ή ακόμη και επικίνδυνα. Η χειρουργική επέμβαση που αποκόβει τους συνδέσμους μπορεί να οδηγήσει σε κάποια απώλεια αίσθησης, σχηματισμό ουλών, και διαφορετική γωνία στύσης (το πέος μπορεί να στοχεύει προς τα κάτω αντί προς τα πάνω). Μερικές φορές ο ιστός που έχει ουλές επανασυνδέει τους κομμένους συνδέσμους στο πυελικό οστό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ανάκληση του πέους μέσα στην κοιλότητα του σώματος απ’ ότι πριν την εγχείριση. Τμήματα του ενέσιμου λίπους συχνά απορρίπτονται από το σώμα κι αυτό μπορεί να αφήσει το πέος με μία άμορφη ή κακοσχηματισμένη εμφάνιση. Πολλοί άνδρες που έχουν υποβληθεί σε αυτές τις διαδικασίες έχουν αναφέρει ότι τα αποτελέσματα τους απογοήτευσαν και τους άφησαν ανικανοποίητους.

Οι άνδρες που επιλέγουν να μεγεθύνουν το πέος τους συχνά έχουν πέη που δε θα θεωρούνταν μικρά με οποιαδήποτε κριτήρια. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με την αύξηση αυτού του είδους της πλαστικής χειρουργικής, αποδεικνύει πόσο διαδεδομένες είναι οι ανησυχίες των ανδρών για το αν τα πέη τους είναι αποδεκτά. Οποιοσδήποτε σκέφτεται να υποβληθεί σ’ αυτή την εν δυνάμει επικίνδυνη ή παραμορφωτική διαδικασία θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικός. Προς το παρόν υπάρχουν λίγα καλά στοιχεία για την αποτελεσματικότητά της.

Επιπλέον, διαφημίσεις για κρέμες και χάπια μεγέθυνσης πέους έχουν εμφανιστεί σε ανδρικά περιοδικά και μαζική αλληλογραφία (e-mail spam). Αυτά τα υποτιθέμενα μεγεθυντικά πέους γενικά αποτελούνται από μείγματα βοτάνων και αφροδισιακά, όπως η γιοχιμπίνη. Αν και αυτά τα προϊόντα μπορούν ίσως να αυξήσουν τη ροή του αίματος μέσω αγγειοδιαστολής των φλεβών, και άρα να ενισχύσουν τη στύση, δεν υπάρχουν καθόλου στοιχεία ότι αυξάνουν το μέγεθος του πέους.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Φύλο: Για τον Άνδρα
 • Άρθρα για...: Μέγεθος και Στύση πέους
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τάνια Μπαταλαμά

Η Τάνια Μπαταλαμά είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.
Έκανε τη μετεκπαίδευσή της στην Αυστραλία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (master) σεξολογίας από το πανεπιστήμιο Curtin University of Technology που εδρεύει στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας. Το 2007 το πανεπιστήμιο είχε τιμηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας με το "Βραβείο Υπεροχής & Καινοτομίας στη Σεξουαλική Εκπαίδευση". Ήταν η πρώτη φορά που το διεθνές αυτό βραβείο αναγνωρισμένου κύρους απονεμήθηκε σε πανεπιστήμιο.

Πλήρη Βιογραφικό Σημείωμα

email icon1 tania@sex-therapy.gr 

Ιστότοπος: www.sex-therapy.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Άλλες θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία
επιστροφή στην κορυφή
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Αναζήτηση άρθρων Σεξ

  • Για τη Γυναίκα (30)
  • Για το Ζευγάρι (44)
  • Για τον Άνδρα (36)
  Close 
  • Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας (18)
  • Αυνανισμός (4)
  • Διέγερση (26)
  • Μέγεθος και Στύση πέους (13)
  • Οργασμός (10)
  • Πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση (9)
  • Πόνος κατά την ερωτική πράξη (6)
  • Σεξουαλικές φαντασιώσεις (4)
  Close 

Ρωτήστε τη Σεξολόγο μας!

Στείλτε μας την ερώτησή σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού