Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Τεχνικές αυτοϊκανοποίησης

Οι τεχνικές αυνανισμού που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι ποικίλουν. Οι άνδρες συνήθως κρατούν τον κορμό του πέους με το ένα χέρι. Μερικοί άνδρες προτιμούν να χρησιμοποιούν λοσιόν, ενώ σε άλλους αρέσει η φυσική τριβή του στεγνού χεριού. Η διέγερση παρέχεται μέσω πάνω-κάτω κινήσεων διαφορετικής πίεσης και ρυθμού. Ο άνδρας μπορεί επίσης να χαϊδέψει τη βάλανο (κεφαλάκι) του πέους και το frenulum ή χαλινό (λεπτή μεμβράνη που συνδέει τη βάλανο με το κυρίως σώμα του πέους) ή να θωπεύσει και να τραβήξει τους όρχεις. Επίσης, αντί για τα χέρια του, ο άνδρας μπορεί να τρίψει το πέος του κόντρα σε ένα μαξιλάρι ή στρώμα.

Οι γυναίκες απολαμβάνουν μια ποικιλία τεχνικών διέγερσης. Τυπικά, το χέρι παρέχει κυκλικές, μπρος-πίσω ή πάνω-και-κάτω κινήσεις κόντρα στο εφηβαίο και την περιοχή της κλειτορίδας.

Η κλειτορίδα σπάνια διεγείρεται άμεσα, αν και μπορεί να ερεθιστεί έμμεσα όταν είναι καλυμμένη από την πόσθη (κουκούλα). Μερικές γυναίκες σπρώχνουν/πιέζουν την περιοχή της κλειτορίδας κόντρα σε ένα αντικείμενο π.χ. μαξιλάρι. Άλλες αυνανίζονται πιέζοντας τους μηρούς μεταξύ τους και τεντώνοντας τους μύες της πυέλου που βρίσκονται κάτω από το αιδοίο. Σε αντίθεση με τα όσα προβάλλονται συνήθως στην πορνογραφία, μερικές μόνο γυναίκες χρησιμοποιούν κολπική εισαγωγή για να φτάσουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης.

Μερικά άτομα χρησιμοποιούν επίσης δονητές και άλλα σεξουαλικά παιχνίδια/αντκείμενα για πρόσθετη ικανοποίηση ή ποικιλία στην αυτοδιέγερση. Αν και μερικοί άνδρες απολαμβάνουν τη χρήση δονητή στα γεννητικά τους όργανα, οι γυναίκες τείνουν να είναι πιο ενθουσιώδεις για τέτοιου είδους συσκευές. Πολλές γυναίκες έχουν επίσης ανακαλύψει ότι η κεφαλή του ντους που μπορεί να χειριστεί με το χέρι προσφέρει ευχάριστη αίσθηση όταν κατευθυνθεί στο αιδοίο τους. Πολλές από τις γυναίκες που χρησιμοποιούν δονητές αισθάνονται άνετα να το συζητήσουν με το σύντροφό τους και πολλά ζευγάρια ενσωματώνουν δονητές στο σεξουαλικό τους παιχνίδι. Οι άνδρες θα πρέπει να ενθαρρυνθούν ώστε να μη νιώθουν απειλή αν στη σεξουαλική δραστηριότητα με τους συντρόφους τους συμπεριληφθεί ο δονητής. Πολλά διαφορετικά είδη δονητών είναι διαθέσιμα και οι προτιμήσεις των ανθρώπων ποικίλουν.

Ο δονητής είναι μόνο ένα είδος σεξουαλικού παιχνιδιού για αυτοϊκανοποίηση και ενίσχυση της σεξουαλικής αλληλεπίδρασης με ένα σύντροφο. Το dildo, ή τεχνητό πέος έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να μεγεθύνει τη σεξουαλική διέγερση. Μικρά dildos χρησιμοποιούνται επίσης για διέγερση του πρωκτού. Οι άνδρες μπορούν να χρησιμοποιήσουν λαστιχένιους εξομοιωτές των γυναικείων γεννητικών οργάνων για να αυνανιστούν. Πιο εκλεπτυσμένα σεξουαλικά παιχνίδια που διεγείρουν αρκετές γεννητικές περιοχές είναι επίσης διαθέσιμα, και ποικιλίες υψηλής τεχνολογίας είναι υπό ανάπτυξη. Το iBuzz –μια μικρή συσκευή σε σχήμα κάψουλας που δονείται σε συγχρονισμό με τη μουσική που παίζεται σε ένα iPod ή MP3- φοριέται μέσα από τα εσώρουχα ή μέσα στον κόλπο. Η ένταση των δονήσεων ποικίλει με την ένταση της μουσικής.

Παρ’ όλο που ο αυνανισμός είναι χρήσιμος για πολλούς ανθρώπους σε διάφορες καταστάσεις, δεν επιθυμούν όλα τα άτομα την αυτοϊκανοποίηση. Μερικές φορές, στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που θα ήθελαν να εξαλείψουν τα αρνητικά τους αισθήματα για την αυτοδιέγερση, μπορεί να φανεί ότι το μήνυμα είναι ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να αυνανίζονται. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Ο αυνανισμός είναι μία από τις επιλογές για σεξουαλική έκφραση, δεν είναι κάτι το υποχρεωτικό.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Φύλο: Για τη Γυναίκα, Για τον Άνδρα
 • Άρθρα για...: Αυνανισμός
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)
Τάνια Μπαταλαμά

Η Τάνια Μπαταλαμά είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.
Έκανε τη μετεκπαίδευσή της στην Αυστραλία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (master) σεξολογίας από το πανεπιστήμιο Curtin University of Technology που εδρεύει στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας. Το 2007 το πανεπιστήμιο είχε τιμηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας με το "Βραβείο Υπεροχής & Καινοτομίας στη Σεξουαλική Εκπαίδευση". Ήταν η πρώτη φορά που το διεθνές αυτό βραβείο αναγνωρισμένου κύρους απονεμήθηκε σε πανεπιστήμιο.

Πλήρη Βιογραφικό Σημείωμα

email icon1 tania@sex-therapy.gr 

Ιστότοπος: www.sex-therapy.gr
επιστροφή στην κορυφή
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Αναζήτηση άρθρων Σεξ

  • Για τη Γυναίκα (30)
  • Για το Ζευγάρι (44)
  • Για τον Άνδρα (36)
  Close 
  • Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας (18)
  • Αυνανισμός (4)
  • Διέγερση (26)
  • Μέγεθος και Στύση πέους (13)
  • Οργασμός (10)
  • Πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση (9)
  • Πόνος κατά την ερωτική πράξη (6)
  • Σεξουαλικές φαντασιώσεις (4)
  Close 

Ρωτήστε τη Σεξολόγο μας!

Στείλτε μας την ερώτησή σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού