Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Στοματικό σεξ (μέρος Α)

Και το στόμα και τα γεννητικά όργανα είναι πρωταρχικές βιολογικές ερωτογενείς ζώνες, περιοχές του σώματος γενναιόδωρα προικισμένες με αισθητηριακές νευρικές απολήξεις. Επομένως, τα ζευγάρια που νιώθουν άνετα ψυχολογικά με το στοματικό ερεθισμό των γεννητικών οργάνων συχνά ανακαλύπτουν ότι και το να προσφέρεις και το να λαμβάνεις στοματικό σεξ προκαλεί μεγάλη ευχαρίστηση. Η επαφή των γεννητικών οργάνων με το στόμα μπορεί να προκαλέσει ικανοποίηση, διέγερση ή και οργασμό.

Ο ερεθισμός των γεννητικών οργάνων με το στόμα μπορεί να γίνει μεμονωμένα (δηλαδή ο ένας σύντροφος διεγείρει στοματικά τον άλλο σύντροφο) ή ταυτόχρονα. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν το μεμονωμένο στοματικό σεξ, επειδή έτσι μπορούν να αφοσιωθούν είτε στο να δώσουν είτε στο να λάβουν. Άλλοι απολαμβάνουν ιδιαίτερα την αμοιβαιότητα του στοματικού σεξ που γίνεται ταυτόχρονα. Η ταυτόχρονη διέγερση αποκαλείται μερικές φορές «στάση 69» επειδή οι θέσεις των σωμάτων σχηματίζουν αυτό τον αριθμό. Εκτός από το να είναι ο ένας σύντροφος πάνω από τον άλλο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και άλλες στάσεις, όπως π.χ. το να ξαπλώσουν δίπλα-δίπλα και να χρησιμοποιήσει ο ένας το μηρό του άλλου για μαξιλάρι. Επειδή η διέγερση γίνεται έντονη κατά τη διάρκεια του αμοιβαίου στοματικού σεξ, οι σύντροφοι χρειάζεται να είναι προσεκτικοί ώστε να μη ρουφήξουν ή δαγκώσουν υπερβολικά δυνατά.

Διαφορετική ορολογία χρησιμοποιείται για να περιγράψει το στοματικό ερεθισμό των γεννητικών οργάνων της γυναίκας και του άνδρα. Αιδοιολειξία είναι ο στοματικός ερεθισμός του αιδοίου και μπορεί να περιλαμβάνει την κλειτορίδα, τα μικρά χείλη του αιδοίου, τον πρόδρομο του κολεού (η περιοχή που περικλείεται από τα μικρά χείλη του αιδοίου) και την είσοδο του κόλπου. Πολλές γυναίκες βρίσκουν τη ζεστασιά, την απαλότητα και την υγρή υφή των χειλιών και της γλώσσας του/της συντρόφου τους εξαιρετικά απολαυστικές και αποδοτικές στην πρόκληση σεξουαλικής διέγερσης ή οργασμού. Παραλλαγές του ερεθισμού περιλαμβάνουν γρήγορες ή αργές κυκλικές ή μπρος-πίσω κινήσεις της γλώσσας στην περιοχή της κλειτορίδας, ρούφηγμα της κλειτορίδας ή των μικρών χειλιών του αιδοίου, και εισχώρηση της γλώσσας στο άνοιγμα του κόλπου. Μερικές γυναίκες διεγείρονται ιδιαίτερα αν κατά τη διάρκεια του στοματικού ερεθισμού της κλειτορίδας γίνει και ταυτόχρονος ερεθισμό του κόλπου με το χέρι.

Πεολειξία ή πεολειχία είναι ο στοματικός ερεθισμός του πέους και του όσχεου (του σάκου που περικλείει τους όρχεις). Επιλογές για στοματικό ερεθισμό των ανδρικών γεννητικών οργάνων περιλαμβάνουν απαλό ή έντονο γλείψιμο και ρούφηγμα της βαλάνου, του frenulum, και του κορμού του πέους, καθώς και γλείψιμο ή κλείσιμο στο στόμα ενός όρχεως. Μερικοί άνδρες απολαμβάνουν το συνδυασμό του στοματικού ερεθισμού της βαλάνου με τον ερεθισμό του κορμού του πέους, των όρχεων ή του πρωκτού με το χέρι. Στους ομοφυλόφιλους άνδρες η πεολειχία είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος σεξουαλικής έκφρασης.

Είναι συνήθως καλύτερο για το σύντροφο που κάνει την πεολειξία να ελέγξει τις κινήσεις του άλλου κρατώντας το πέος με το χέρι κάτω από τα χείλη της/του για να το εμποδίσει να εισχωρήσει στο στόμα βαθύτερα απ’ όσο είναι άνετο. Αυτό βοηθά και στην αποφυγή του φαρυγγικού αντανακλαστικού (όταν το άτομο αναγουλιάζει αντανακλαστικά). Επιπλέον, οι υπερβολικά έντονες κινήσεις μπορούν να προκαλέσουν σχισίματα στα χείλη της/του συντρόφου καθώς αυτή ή αυτός προσπαθεί να προστατέψει το πέος από τα δόντια της/του.

Τα ζευγάρια διαφέρουν στις προτιμήσεις τους όσον αφορά την εκσπερμάτιση εντός του στόματος κατά τη διάρκεια της πεολειχίας. Πολλοί το θεωρούν αποδεκτό, και μερικοί το βρίσκουν συναρπαστικό. Για αυτούς που δεν επιθυμούν το στοματικό σεξ να συμπεριλαμβάνει εκσπερμάτιση μέσα στο στόμα, το ζευγάρι μπορεί να συμφωνήσει εκ των προτέρων ότι ο δέκτης του στοματικού ερεθισμού θα δείξει πότε πλησιάζει στον οργασμό και θα αποτραβηχτεί από το στόμα του/της συντρόφου. Για τα ζευγάρια που νιώθουν άνετα με την εκσπερμάτιση μέσα στο στόμα, το σπέρμα μπορεί να καταπωθεί ή όχι, ανάλογα με τις προτιμήσεις του ατόμου. Η γεύση του σπέρματος ποικίλει από άτομο σε άτομο και επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες όπως το αλκοόλ, ο καφές κτλ.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Φύλο: Για το Ζευγάρι
 • Άρθρα για...: Διέγερση
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τάνια Μπαταλαμά

Η Τάνια Μπαταλαμά είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.
Έκανε τη μετεκπαίδευσή της στην Αυστραλία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (master) σεξολογίας από το πανεπιστήμιο Curtin University of Technology που εδρεύει στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας. Το 2007 το πανεπιστήμιο είχε τιμηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας με το "Βραβείο Υπεροχής & Καινοτομίας στη Σεξουαλική Εκπαίδευση". Ήταν η πρώτη φορά που το διεθνές αυτό βραβείο αναγνωρισμένου κύρους απονεμήθηκε σε πανεπιστήμιο.

Πλήρη Βιογραφικό Σημείωμα

email icon1 tania@sex-therapy.gr 

Ιστότοπος: www.sex-therapy.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η γεύση του σπέρματος Στοματικό σεξ (μέρος Β) »
επιστροφή στην κορυφή
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Αναζήτηση άρθρων Σεξ

  • Για τη Γυναίκα (30)
  • Για το Ζευγάρι (44)
  • Για τον Άνδρα (36)
  Close 
  • Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας (18)
  • Αυνανισμός (4)
  • Διέγερση (26)
  • Μέγεθος και Στύση πέους (13)
  • Οργασμός (10)
  • Πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση (9)
  • Πόνος κατά την ερωτική πράξη (6)
  • Σεξουαλικές φαντασιώσεις (4)
  Close 

Ρωτήστε τη Σεξολόγο μας!

Στείλτε μας την ερώτησή σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού