Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Στοματικό σεξ (μέρος Β)

Μερικοί άνθρωποι έχουν δισταγμούς για το στοματικό σεξ. Μπορεί να πιστεύουν ότι τα γεννητικά τους όργανα ή αυτά των συντρόφων τους είναι μη ελκυστικά. Αν και το καθημερινό πλύσιμο των γεννητικών οργάνων με σαπούνι και νερό είναι επαρκές για την καθαριότητα, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα γεννητικά όργανα είναι ανθυγιεινά επειδή βρίσκονται πολύ κοντά στην ουρήθρα και τον πρωκτό. Ένας άλλος λόγος που μερικοί ετεροφυλόφιλοι άνθρωποι αντιτίθενται στο στοματικό σεξ πηγάζει από την αντίληψη ότι πρόκειται για πρακτική των ομοφυλόφιλων –ακόμα και όταν γίνεται από ετεροφυλόφιλα ζευγάρια. Παρ’ όλο που πολλοί γκέι άνδρες και λεσβίες επιδίδονται σε στοματικό σεξ, αυτή η δραστηριότητα δεν είναι ομοφυλοφιλική εκ φύσεως. Αντίθετα, ο χαρακτηρισμός της ως ομοφυλοφιλική ή ετεροφυλοφιλική εξαρτάται από το φύλο των συντρόφων.

Παρά τις αρνητικές αυτές στάσεις, το στοματικό σεξ είναι συνηθισμένη πρακτική των ζευγαριών. Πρόσφατα ευρήματα αναφέρουν ότι το νόημα και ο ρόλος της στοματικής διέγερσης έχουν αλλάξει πολύ με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι ενήλικες πιστεύουν ότι το στοματικό σεξ απαιτεί μεγαλύτερη οικειότητα απ’ ότι η συνουσία, ενώ οι περισσότεροι έφηβοι πιστεύουν το αντίθετο. Επιπλέον, οι γυναίκες που γεννήθηκαν πριν το 1950 σχεδόν ποτέ δε βίωσαν στοματικό σεξ στην εφηβεία τους ή πριν το γάμο. Ο στοματικός ερεθισμός συνέβαινε αφού είχε υπάρξει σοβαρή δέσμευση και αφού το ζευγάρι είχε περάσει αρκετό χρόνο επιδιδόμενο σε συνουσία. Αντιθέτως, σήμερα, μεγάλο ποσοστό των εφήβων έχει κάνει στοματικό σεξ. Επίσης, οι έφηβοι είναι πιο πιθανό να κάνουν στοματικό σεξ παρά συνουσία και συχνά χρησιμοποιούν το στοματικό σεξ ως στρατηγική για να αποφύγουν τη συνουσία και τυπικά να διατηρήσουν την παρθενία τους.

Μερικά άτομα μπορεί να επιλέξουν στοματικό σεξ αντί για συνουσία επειδή πιστεύουν ότι έτσι δεν μπορούν να κολλήσουν HIV (τον ιό που μεταδίδει το AIDS). Ωστόσο, επειδή η επαφή του στόματος με τα γεννητικά όργανα συχνά περιλαμβάνει ανταλλαγή σωματικών υγρών, ενέχει τον κίνδυνο μετάδοσης του HIV. Αυτός ο ιός μπορεί να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος μέσω μικρών αμυχών στο δέρμα του στόματος ή των γεννητικών οργάνων. Αν και το ρίσκο μετάδοσης του HIV μέσω του στοματικού σεξ είναι μικρό, μόνο μονογαμικοί σύντροφοι που είναι και οι δύο ελεύθεροι από τον ιό είναι απόλυτα ασφαλείς όταν επιδίδονται σε τέτοιου είδους σεξ.

Πρόσθετες Πληροφορίες

 • Φύλο: Για το Ζευγάρι
 • Άρθρα για...: Διέγερση
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τάνια Μπαταλαμά

Η Τάνια Μπαταλαμά είναι απόφοιτος του τμήματος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.
Έκανε τη μετεκπαίδευσή της στην Αυστραλία και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (master) σεξολογίας από το πανεπιστήμιο Curtin University of Technology που εδρεύει στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας. Το 2007 το πανεπιστήμιο είχε τιμηθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας με το "Βραβείο Υπεροχής & Καινοτομίας στη Σεξουαλική Εκπαίδευση". Ήταν η πρώτη φορά που το διεθνές αυτό βραβείο αναγνωρισμένου κύρους απονεμήθηκε σε πανεπιστήμιο.

Πλήρη Βιογραφικό Σημείωμα

email icon1 tania@sex-therapy.gr 

Ιστότοπος: www.sex-therapy.gr
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Στοματικό σεξ (μέρος Α) Πρωκτικό σεξ »
επιστροφή στην κορυφή
Please update your Flash Player to view content.
Please update your Flash Player to view content.

Αναζήτηση άρθρων Σεξ

  • Για τη Γυναίκα (30)
  • Για το Ζευγάρι (44)
  • Για τον Άνδρα (36)
  Close 
  • Έλλειψη ερωτικής επιθυμίας (18)
  • Αυνανισμός (4)
  • Διέγερση (26)
  • Μέγεθος και Στύση πέους (13)
  • Οργασμός (10)
  • Πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση (9)
  • Πόνος κατά την ερωτική πράξη (6)
  • Σεξουαλικές φαντασιώσεις (4)
  Close 

Ρωτήστε τη Σεξολόγο μας!

Στείλτε μας την ερώτησή σας και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού