Please update your Flash Player to view content.

Έχω Ξηρά μαλλιά! Πώς να τα φροντίσω;

Τα ξηρά μαλλιά είναι «σκληρά» στην αφή και δείχνουν «εύθραυστα»!

Αιτίες ξηρότητας:

Η ξηρότητα των μαλλιών μπορεί να οφείλεται σε τεχνικές εργασίες που έχουν υποστεί τα μαλλιά σας ή και σε κληρονομικότητα (αν κάποιος από τους γονείς σας έχει ξηρά μαλλιά).

Επίσης, αν το δέρμα σας είναι ξηρό είναι απόλυτα φυσιολογικό να είναι και τα μαλλιά.

Τι να κάνετε:

1) Αν έχετε ξηρά μαλλιά λόγω του δέρματός σας μη λούζεστε πολύ συχνά (π.χ. κάθε ημέρα) αλλά κάθε 2 με 3 ημέρες.

2) Το σαμπουάν που χρησιμοποιείται πρέπει να αναγράφει «Για ξηρά μαλλιά» ή γενικά να αναγράφει κάτι για «ενυδάτωση».

3) Προσέξτε τη συχνότητα και τις θερμοκρασίες που χρησιμοποιείται στο πιστολάκι, στην «τοστιέρα» και γενικά σε όλα τα ηλεκτρικά εργαλεία styling. Αν έχετε ξηρά μαλλιά και τα «ξεραίνεται» περισσότερο με υψηλές θερμοκρασίες είναι σίγουρο ότι δεν θα είναι υγιή! Τα περισσότερα ηλεκτρικά εργαλεία styling έχουν μέγιστες θερμοκρασίες που ξεπερνούν του 200ο C.  Προσπαθήστε να μη χρησιμοποιείται θερμοκρασίες άνω των 190ο C και μη τα χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση.

Αν αναρωτιέστε πόσο κακό μπορεί να κάνουν στα μαλλιά σας σκεφτείτε απλά το δέρμα σας. Θα μπορούσε το δέρμα σας να αντέξει καθημερινά θερμοκρασίες άνω των 200ο C.;!!!

4) Προσέξτε ιδιαίτερα τις τεχνικές εργασίες και τη συχνότητά τους.
Πολλές χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις βαφές αφαιρούν από την τρίχα τα ζωτικά της έλαια. Προσέξτε ιδιαίτερα τις «λευκαντικές» ουσίες (π.χ. ντεκαπάζ) γιατί μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σας ιδιαίτερα εύθραυστα και να προκαλέσουν ψαλίδα.

5) Ήλιος – Αλάτι – Χλώριο στα απολαυστικά καλοκαίρια στην Ελλάδα! Δυστυχώς και τα τρία αυτά στοιχεία επαυξάνουν την ξηρότητα των μαλλιών.
Η λύση είναι να φοράτε καπέλο, να χρησιμοποιείται ειδικά προϊόντα που προστατεύουν τα μαλλιά από τον ήλιο, να μη κάθεστε στον ήλιο με τις ώρες και να ξεπλένετε τα μαλλιά σας στο ντουζ μόλις βγείτε από τη θάλασσα ή την πισίνα

Τι να κάνω  με τις Τρέσες και τα Extensions μου;

Οποιαδήποτε πρόσθετα μαλλιά (τρέσες, extensions κλπ) είναι  μαλλιά που δεν «τρέφονται – ενυδατώνονται» από κάποια ρίζα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι είναι πιο ευαίσθητα από οποιαδήποτε ξηρά μαλλιά έχουν ρίζα σε οποιοδήποτε ξηρό δέρμα!

Όλες οι τρέσες και extensions έχουν υποστεί χημικές επεξεργασίες προκειμένου να «λευκανθούν» και στη συνέχεια να βαφούν σε διάφορα χρώματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οποιεσδήποτε επιπλέον τεχνικές εργασίες κάνετε από τη στιγμή που τα αγοράσετε τα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο.

Τι να κάνετε:

1) Εφαρμόστε όλες τις παραπάνω οδηγίες για τα Ξηρά μαλλιά

2) Περιποιηθείτε τα όπως περιγράφουμε στο άρθρο «Πώς να μη μπερδεύονται τα Extensions σας και να διατηρούνται απαλά»

3) Προτιμήστε οποιαδήποτε τεχνική να γίνει αποκλειστικά από επαγγελματία που θα σας εγγυηθεί την υγεία των extensions σας.
Υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί να έχετε αγοράσει extensions από τον «Χ» επαγγελματία και να κάνετε μια τεχνική εργασία στον «Ψ» επαγγελματία.
Αν κάτι δεν πάει καλά και καταστραφούν τα extensions σας υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε στη μέση και ο ένας να σας λέει ότι φταίει το Προϊόν και ο άλλος ότι φταίει ο τεχνικός, χωρίς κανένας να αναλαμβάνει την ευθύνη!
Για να αποφύγετε να βρεθείτε σε αυτή τη δυσάρεστη θέση προτιμήστε να κάνετε τις τεχνικές εργασίες εκεί που σας δίνουν εγγύηση ότι δεν θα συμβεί οτιδήποτε κακό στα extensions σας.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 02 Μάρτιος 2013 13:20
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)
Δημήτρης Χατζημιχαήλ

Ο Δημήτρης Χατζημιχαήλ είναι Διευθυντής στην εταιρεία DigiBeauty που δραστηροποιείται στην εσαγωγή και εμπορία προϊόντων μαλλιών (Τρέσες, Hair Extensions, Αλογοουρές, Φράντζες, Περούκες) και υπεύθυνος σύνταξης στη σελίδα digibeauty.info 

Επίσης, έχει διατελέσει Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και είναι εγκεκριμένος εισηγητής σεμιναρίων Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων στα προγράμματα ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ με ειδίκευση στη στρατηγική επιχειρήσεων.

Του αρέσει η γυμναστική και συμμετέχει σε αγώνες δρόμου των 10 χλμ, όπως επίσης και σε ημιμαραθώνιους δρόμους.

View Dimitris Chatzimichail's profile on LinkedIn  Επαγγελματικό προφίλ στο Linkedin
Website: www.digibeauty.eu, www.digibeauty.info
Facebook page: www.facebook.com/DigiBeauty
E-mail: dchatzimichail@digibeauty.eu

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Χατζημιχαήλ

επιστροφή στην κορυφή
Please update your Flash Player to view content.

Αναζήτηση Τρέσες & Extensions

Please update your Flash Player to view content.

Ρωτήστε μας

Στείλτε μας οποιαδήποτε απορία έχετε και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού