Please update your Flash Player to view content.

Περιποίηση των μαλλιών σας το Φθινόπωρο

Το καλοκαίρι μας αποχαιρέτησε και το φθινόπωρο έχει τις δικές του προκλήσεις για τα μαλλιά σας. Υιοθετήστε κάποιες καλές πρακτικές περιποίησης για να ανταπεξέλθουν τα μαλλιά σας στις εποχιακές αλλαγές.

Στην αλλαγή κάθε εποχής το σώμα μας περνάει μέσα από μια ποικιλία ορμονικών αλλαγών που μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνιση και τη διάθεσή μας. Επίσης, το τέλος του καλοκαιριού και η είσοδος του φθινοπώρου σημαίνει αλλαγή σε καθημερινές συνήθειες και πρακτικές που επηρεάζουν με τη σειρά τους την ψυχολογία μας (τέλος ξεγνοιασιάς, backtoschoolκλπ)

Αυτοί είναι οι λόγοι που πολλές φορές η είσοδος του φθινοπώρου φέρνει μαζί της εκτός από πτώση των φύλλων στα δέντρα και απώλεια στα μαλλιά μας. Επιπλέον, επειδή πολλές γυναίκες θέλουν να κάνουν αλλαγές στα μαλλιά τους με την ευκαιρία της νέας εποχής, τα προβλήματα μπορεί να πολλαπλασιαστούν αν δεν προσέξετε πώς να κάνετε αυτές τις αλλαγές.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αποκαταστήσετε την οποιαδήποτε φθορά είχαν τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Γενικά, στο τέλος του καλοκαιριού τα μαλλιά σας μπορεί να είναι πολύ ξηρά και εύθραυστα λόγω των ακτινών UV του ήλιου, του θαλασσινού νερό ή το χλωρίου της πισίνας, του styling με υψηλή θερμοκρασία κλπ. Ο πρώτος λοιπόν στόχος είναι να δώσουμε στα μαλλιά μας τη δύναμη και υγεία που έχασαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να προσεγγίσουμε αυτό το στόχο. Το να απαλλάξουμε τα μαλλιά μας από τη ψαλίδα είναι σίγουρα μια προτεραιότητα και ίσως πρέπει να σκεφτείτε και το κόντεμα του μήκους των μαλλιών σας γιατί έτσι η περιποίηση θα είναι πιο εύκολη. Αν φοράτε τρέσες ή extensions ελέγξτε την ύπαρξη ψαλίδας και κοντύνετε μόνο αν είναι απαραίτητο.

Η αναδόμηση των μαλλιών με κάποια μάσκα ή conditioner είναι κάτι που πρέπει να κάνετε απαραίτητα για να αποκτήσουν τα μαλλιά σας τα θρεπτικά συστατικά που έχασαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Στην περίπτωση που φοράτε τρέσες ή extensions είναι απαραίτητο να κάνετε αναδόμηση. Στα καταστήματά μας σε Αθήνα (Τηλ. 2111835022) και Θεσσαλονίκη (Τηλ. 2310282781) αναλαμβάνουμε την αναδόμηση των τρεσών ή extensions σας.

Το φθινόπωρο αυξάνει η ατμοσφαιρική υγρασία και όσες έχουν σπαστά μαλλιά θα αντιληφθούν πρώτες την κλιματική αυτή αλλαγή γιατί το φριζάρισμα θα γίνει εντονότερο. Η χρήση conditioners με αμυγδαλέλαιο και άλλων ειδικών anti-frizz προϊόντων θα σας βοηθήσει να μειώσετε το πρόβλημα. Επίσης η χρήση βαζελίνης μπορεί να είναι αποτελεσματική αν δεν έχετε κάποιο εξειδικευμένο προϊόν. Η χρήση spray με σιλικόνη θα σας βοηθήσει να κρατήσετε υπό έλεγχο το φριζάρισμα γιατί κρατά τα μαλλιά μαλακά. Αποφύγετε spray με υψηλά ποσοστά αλκοόλ.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)
Δημήτρης Χατζημιχαήλ

Ο Δημήτρης Χατζημιχαήλ είναι Διευθυντής στην εταιρεία DigiBeauty που δραστηροποιείται στην εσαγωγή και εμπορία προϊόντων μαλλιών (Τρέσες, Hair Extensions, Αλογοουρές, Φράντζες, Περούκες) και υπεύθυνος σύνταξης στη σελίδα digibeauty.info 

Επίσης, έχει διατελέσει Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού και είναι εγκεκριμένος εισηγητής σεμιναρίων Διοίκησης Ανθρώπινων Πόρων στα προγράμματα ΟΑΕΔ ΛΑΕΚ. Είναι κάτοχος ΜΒΑ με ειδίκευση στη στρατηγική επιχειρήσεων.

Του αρέσει η γυμναστική και συμμετέχει σε αγώνες δρόμου των 10 χλμ, όπως επίσης και σε ημιμαραθώνιους δρόμους.

View Dimitris Chatzimichail's profile on LinkedIn  Επαγγελματικό προφίλ στο Linkedin
Website: www.digibeauty.eu, www.digibeauty.info
Facebook page: www.facebook.com/DigiBeauty
E-mail: dchatzimichail@digibeauty.eu

Τελευταία άρθρα από τον/την Δημήτρης Χατζημιχαήλ

επιστροφή στην κορυφή
Please update your Flash Player to view content.

Αναζήτηση Τρέσες & Extensions

Please update your Flash Player to view content.

Ρωτήστε μας

Στείλτε μας οποιαδήποτε απορία έχετε και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.


Σύνδεση or Δημιουργία λογαριασμού